Studio Konijnenvoer Arnhem

18-10-2019

Vegan eten in Arnhem? Dat doe je bij Konijnenvoer. Beste naam ooit voor een vegan restaurant als je het mij vraagt en alleen daarom moest ik er eens gaan eten, want als je mij volgt op Instagram weet je waarschijnlijk wel dat ik vaak konijn word genoemd. Dit omdat ik zoveel wortels eet. Het is dan ook niet zo gek dat er een wortel staat afgebeeld op mijn visitekaartje en dat vond de eigenaresse van Konijnenvoer maar al te leuk.

Konijnenvoer is begonnen als een plant-based pop-up restaurant in Arnhem. 1 jaar later en inmiddels 7 pop-ups verder opende ze hun deuren met een vernieuwd concept aan de oude kraan 72, waar ik samen met Hilde aanschoof voor een lunch.

Bij Konijnenvoer hoef je geen wortels, sla of dat soort dingen te verwachten. Het is veel meer dan alleen dat. Konijnenvoer laat namelijk zien dat vegan eten niet saai of suf hoeft te zijn, maar juist heel smaakvol en vernieuwend is. Je kunt er terecht voor zowel ontbijt, lunch en diner. De menukaart is vrij klein, maar wat er opstaat klinkt in ieder geval allemaal goed. De kaart is toegankelijk voor zowel veganisten als vleeseters.

Zo kozen Hilde en ik voor de 'our famous gyros'. Gyros van tempe geserveerd op een maisbroodje met onder andere ingelegde rode ui en tzatziki. Toen ik de eerste hap nam, sloot ik mijn ogen en genoot van de smaakexplosie in mijn mond, zo lekker dat dit was. Complimenten voor de kok, want dit was namelijk nog veel lekkerder dan de 'echte' gyros van vlees.

Naast het eten was het personeel ook erg vriendelijk en enthousiast. Dit vind ik bijna net zo belangrijk als het eten zelf, want dit zorgt namelijk voor een fijne sfeer. Alles klopte hier gewoon, want ook het interieur voelde warm aan en tegelijkertijd ook een tikkeltje modern. Een open keuken met een enorme bar ervoor. Dit is wat mij betreft hoe een hotspot hoor te zijn.

Studio Konijnenvoer