Appelkruimeltaartje

03-08-2018

Mijn favoriete taart is appeltaart. Als er op een verjaardag appeltaart is zeg ik ook nooit nee tegen een stuk taart. Helaas bevat appeltaart vaak veel suiker en boter, waardoor het geen gezonde taart te noemen is. Daar heb ik gelukkig verandering in weten te brengen. Dit appelkruimeltaartje bevat namelijk geen boter en is gezoet met kaneelsuiker van Steviala. Suiker zonder calorieën. Daarnaast is het een prima taartje om als ontbijt te eten. Ik maakte hem namelijk met havermout voor een voedzaam begin van de dag. 

2 personen - glutenvrij - lactosevrij 

Ingrediënten

Voor de crumble 

  • 15 gram havermout
  • 20 gram havermeel

Zo maak je het taartje

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm in met bakspray of bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Week de rozijnen 5 minuten in lauw water en giet vervolgens het water af. 
  • Prak de banaan en meng hier eventueel de aardbeien siroop doorheen, indien je hiervoor kiest. Klop samen op met het ei en giet voorzichtig de melk erbij. Mix ongeveer 1 minuut op de laagste stand.
  • Doe 70 gram havermout in je keukenmachine en maal de havermout tot havermeel. (Je kunt natuurlijk ook gewoon havermeel gebruiken.) Meng dit met de overige 30 gram havermout, bakpoeder, kaneel en de kaneelsuiker. 
  • Mix de natte en droge ingrediënten door elkaar heen. Houd 2 á 3 eetlepels achterwegen, deze heb je nodig voor de crumble.
  • Snijd de appel fijn en mix ook dit samen met de rozijnen door het mengsel heen. 
  • Giet het mengsel in de mini bakvorm.
  • Pak het mengsel dat je hebt overgehouden en mix hier 15 gram havermout en 20 gram havermeel doorheen. Kneed tot er een crumble ontstaat.
  • Verdeel de crumble over je taartje en bak hem in 25-30 minuten gaar. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 371 kcal
  • 13 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram