Appeltaart havermout

01-02-2019

Mijn favoriete havermout op moment is de appeltaart havermout. Voor iedereen die graag appeltaart wil eten in de ochtend, maar toch gezond wilt doen, kan ik dit recept zeker aanraden. Zelfs als je niet zo dol bent op havermout is deze appeltaart havermout zeker het proberen waard! Heerlijk met een vleugje kaneel en je favoriete noten. Lactose-, glutenvrij, vegan en eventueel ook suikervrij te maken, zodat iedereen ervan kan genieten! 

Havermout is erg voedzaam. Dus op dit ontbijt hou jij het in ieder geval wel een tijd vol. Zo voorkom je dat je tussendoor toch gaat snaaien en blijf je lang verzadigd! Een groter ontbijt kan daar dus zeker aan bijdragen. Want niemand raakt verzadigd van twee rijstwafels met kip in de ochtend! 

1 portie - lactosevrij - glutenvrij - vegan

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 1,5 tl kaneel
  • 200 ml (soja)melk
  • 1 kleine appel of een halve grote
  • 15 gram rozijnen
  • 10 gram ongezouten noten naar keus

Optioneel:

  • 1 tl honing /agave siroop / zoetmiddel

Variatie tips: 

  • Je kunt elk soort melk gebruiken zoals: amandelmelk, halfvolle melk en havermelk. 
  • Probeer ook eens met speculaaskruiden! 

Zo maak je de havermout

  • Doe de havermout en 1tl kaneel in een pan en voeg de sojamelk toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Als de havermout begint te koken, draai je het vuur wat lager en voeg je de honing toe. Roer af en toe door.
  • Snijd de appel in stukjes en strooi er wat kaneel overheen. Maak vervolgens de appel even warm in de magnetron (± 1 minuut).
  • Als de havermout de gewenste structuur heeft zet je het vuur uit. Serveer de havermout in een schaaltje en top af met de warme appel. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 381 kcal
  • 14 gram eiwitten
  • 50 gram koolhydraten
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram