Appeltaart havermout

21-08-2018

Mijn favoriete havermout op moment is de appeltaart havermout. Voor iedereen die graag appeltaart wil eten in de ochtend, maar toch gezond wilt doen, kan ik dit recept zeker aanraden. Zelfs als je niet zo dol bent op havermout is deze appeltaart havermout zeker het proberen waard! Heerlijk met een vleugje kaneel en je favoriete noten. Lactose-, glutenvrij, vegan en eventueel ook suikervrij te maken, zodat iedereen ervan kan genieten! 

1 portie - lactosevrij - glutenvrij - vegan

Ingredi├źnten

  • 40 gram havermout
  • 1,5 tl kaneel
  • 200 ml (soja)melk
  • 1 kleine appel of een halve grote
  • 15 gram rozijnen
  • 15 gram ongezouten noten naar keus

Optioneel:

  • 1 tl honing /agave siroop / zoetmiddel

Zo maak je de havermout

  • Doe de havermout en de kaneel in een pan en roer het goed door.
  • Voeg vervolgens de amandelmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  • Als de havermout begint te koken, draai je het vuur wat lager en blijf je de havermout goed doorroeren.
  • Als de havermout de gewenste structuur heeft zet je het vuur uit en roer je er eventueel wat honing doorheen.
  • Snijd de appel in stukjes en strooi er wat kaneel overheen en maak de appel even warm in de magnetron of roer hem direct door de havermout heen.
  • Strooi er vervolgens nog wat rozijnen en nootjes overheen en genieten maar.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 418 kcal
  • 13 gram eiwitten
  • 59 gram koolhydraten
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram