Appeltaart wentelteefjes

05-01-2019

Welke Nederlander is er nou niet dol op appeltaart? Ja mij kun je er altijd voor wakker maken en het is dan ook mijn favoriete taart! Maar om elke keer met appeltaart te ontbijten gaat mij in ieder geval net iets te ver. Daar moest iets op bedacht worden, vandaar deze gezonde appeltaart wentelteefjes! Zo heb je toch de smaak van appeltaart, maar hoef je je niet schuldig te voelen.

Appels en volkorenbrood bevatten veel vezels, voor een voedzame start van de dag! Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet naar een half uurtje weer met een knorrende maag op je werk rond loopt! 

2 personen - *lactose,- en glutenvrij mogelijk - vegetarisch 

Ingrediënten

  • 200 ml halfvolle melk of sojamelk 
  • 1 ei
  • ± 2 tl kaneel
  • 4 sneden volkoren vloerbrood
  • 2 rode appels
  • 100 gram Ser­vero 100% Ap­pel­moes 
  • 30 gram rozijnen
  • 4 el magere kwark of plantaardige kwark
  • 8 pecannoten
  • 1 takje munt fijngesneden (optioneel)

* Vervang het brood door glutenvrij brood en ga voor plantaardige zuivel

Zo maak je de wentelteefjes

  • Meng de melk met het ei en 1 tl kaneel met een garde of vork door elkaar.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en haal de plakken brood door het eimengsel en leg ze in de pan. Besprenkel met nog wat extra kaneel.
  • Bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin. 
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes en meng met de kaneel, appelmoes en rozijnen. Verhit nu in een andere pan een beetje boter en bak de appeltjes zacht. 
  • Haal de wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord. Beleg de wentelteefjes met een eetlepel kwark, warme appeltjes, pecannoten en garneer eventueel met wat munt.