Avocado toast

26-08-2018

Ik ben echt fan van zoete ontbijtjes, maar zo eens in de maand heb ik zin in een hartig ontbijtje. Ik ga dan bijna altijd voor een avocado toast. De ene keer met een eitje en zalm erbij op en de andere keer met een andere topping. Dit keer maakte ik hem met tomaat, rucola en pistachenoten. Gemakkelijk te maken en vooral erg lekker! 

2 personen - vegan - lactosevrij - glutenvrij mogelijk

Ingrediënten

  • 4 kleine sneeën brood
  • 1 avocado
  • Sap van 1/2 limoen
  • 3 el soja yoghurt
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • 8 tomaatjes
  • 20 gram pistachenoten
  • 2 handjes rucola

Zo maak je de toast

  • Rooster eventueel de broodjes in de broodrooster.
  • Schil de avocado en prak hem met een vork fijn. Voeg de sap van de limoen toe en breng op smaak met 1 el soja yoghurt, peper, zout en wat chilivlokken.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en hak de pistachenoten grof. 
  • Smeer het avocado mengsel op de sneeën brood en verdeel over elk broodje nog 1 tl soja yoghurt. Verdeel tenslotte de tomaatjes, rucola en pistachenoten eroverheen en breng op smaak met nog wat extra chilivlokken en peper. 

Gemiddelde voedingswaarde 

Per broodje

  • 158 kcal
  • 5 gram eiwitten
  • 23 gram koolhydraten
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram