Breakfast cake

30-01-2018

Ik ben dol op zelfgebakken cakes, broden en noem maar op. Vers, daar houd ik van! De geur die uit de oven komt als ik aan het bakken ben. Zo lekker! Momenteel ben ik wat drukker, waardoor het bakken wat minder vaak gebeurd. Toch wil ik graag goed en gezond blijven eten op drukke dagen. Wat ik dan doe? Ik bak een cake of bananenbrood en bewaar deze in de diepvries, zodat ik er net wat langer van kan genieten en altijd iets bij de hand heb! Ik vind het uiteraard ook heerlijk om even een momentje voor mezelf te hebben. Wat ik dan doen? Ik pak een goed boek, een kop thee en wat lekkers en ga dan fijn even genieten op de bank.

Als ambassadeur van GreenGypsySpices vind ik het altijd tof om met deze producten te werken. Dit keer gebruikte ik de Pumpkin Spices in mijn Breakfast cake! Deze cake bevat zowel fruit als groente en veel vezels voor een goede start van de dag of voor als je nog even door moet in de middag! Deze cake in lactosevrij. 

Ingredienten

Voor één cake

  • 200 gram pompoen blokjes
  • 1,5 banaan
  • 120 gram volkoren speltmeel
  • 40 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl pumpkin spice
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • olie / bakspray om in te vetten

Optioneel 

  • 75 gram rozijnen
  • 30 gram cashewnoten

Zo maak je de breakfast cake

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 165 graden en spray/vet een cakevorm in.
  • Kook de pompoen blokjes ongeveer in 5-7 minuten gaar.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender, behalve de rozijnen en noten als je die gebruikt. 
  • Meng het geheel tot een glad beslag. 
  • Roer eventueel de rozijnen en cashewnoten er door heen.
  • Giet het mengsel in je cakevorm en bak hem ongeveer in 50 minuten gaar. Wanneer je er met een prikker in kunt prikken en deze er droog uitkomt, is hij gaar. 

Laat hem afkoelen en snij hem eventueel in stukken en bewaar hem dan in de diepvries. Hij blijft namelijk ruim 3 maanden goed.