Bananenbrood met appelvulling

17-05-2020

Een bananenbrood blijft toch wel een van mijn favoriete recepten. Het is een perfect tussendoortje; gezond, snel en makkelijk te maken. Daarnaast kun je bananenbrood ook prima als ontbijt eten met wat magere kwark of soja yoghurt met toppings naar keuze.


Ook kun je met bananenbrood eindeloos variëren, wat dacht je van deze bananenbrood met perzik, deze met blauwe bes of zoals vandaag met een bananenbrood met appel. Yara van home of a foodie maakte dit prachtige bananenbrood. Ben je niet zo dol op banaan? Don't worry want wat Yara tegen mij zei: "Ik ben zelf dus echt geen fan van banaan, maar deze cake vind ik zo lekker! Hij smaak echt naar een orginele "ongezonde" appelcake."


Dus zelfs als je normaal niet zo dol bent op banaan is deze gezonde bananenbrood met appel het proberen waard. Extra handig is dat je bananenbrood prima kunt invriezen; zo heb je altijd een plak achter de hand. De appel geeft een extra frisse smaak waardoor hij nog lekkerder wordt. Heb jij al trek gekregen?

Ingrediënten

Voor één cake

  • 2 bananen (à 250 gram)

  • 200 gram magere Franse kwark

  • 4 eieren

  • 15 gram bakpoeder

  • 15 gram vanille aroma

  • 50 gram havermout

  • 125 gram volkoren tarwemeel of havermeel

  • 125 gram tarwebloem

  • 2 appels (à 260 gram)


Benodigdheden

  • Keukenmixer of blender*

  • Cakeblik (30 x 11 cm)

  • Bakpapier

    * Heb je geen keukenmixer of blender? Dan kun je de bananen ook prakken met een vork en daarna alles mixen met een garde.

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd eerst nat onder de kraan, zodat hij makkelijk te vormen is naar de ovenschaal of bakvorm. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je het bakpapier goed uitknijpt voordat je het cakeblik bekleedt.

  • Doe de bananen, samen met de eieren en magere Franse kwark in de keukenmixer, en mix totdat het een glad beslag is. Heb je geen blender of keukenmachine? Prak de bananen dan eerst met een vork fijn, en meng daarna goed met de andere ingrediënten.

  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten, behalve de appels, toe en mix totdat alles goed gemengd is.

  • Snijd de appels in kleine blokjes en schep deze door het beslag.

  • Voeg het beslag in de cakevorm en bak de taart in het midden van de oven af in 45 minuten. Let op: Elke oven verwarmt op een eigen manier. Controleer dus goed of de cake gaar is, voordat je hem uit de oven haalt. Hij is gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.

  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

  • Veel bakplezier!


Gemiddelde voedingswaarde

Per plak (1/12):

  • 147 kcal
  • 2,4 gram vet, waarvan verzadigd 0,7
  • 6,4 gram eiwitten
    23 gram koolhydraten

  • 3,4 gram vezels

Dit recept is gemaakt door Yara van Home of a foodie. Wil je nog meer inspiratie? Volg haar dan ook even op Instagram @homeofafoodie