Bananenbrood met blauwe bes

28-06-2018

Er zijn duizenden recepten te vinden voor bananenbroden, maar de basis van dit bananenbrood blijft mijn favoriet en maak ik daarom ook 9 van de 10 keer. De ene keer doe ik er wat noten doorheen en de andere keer wat blauwbessen het is maar net waar ik zin in heb. Dit keer maakte ik het bananenbrood met de amandelmelk van Mymuesli, blauwe bes en kokos en de cashewnoten die ik er in deed zorgen voor een crunchy bite! Zo heb ik hem het liefst. Wil je hem liever glutenvrij? Vervang dan het speltmeel door havermeel. 

1 cake / 8 plakken - bakvorm van 25 cm - lactosevrij 

Ingrediënten

  • 175 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen (het liefst zo bruin mogelijk)
  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk (mymuesli) 
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram blauwe bes
  • 1 el kokosrasp

Optioneel: zoetstof naar keuze

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en spray of vet de bakvorm in.
  • Meng het speltmeel, de bakpoeder en het kaneel met een snufje zout.
  • Doe dit vervolgens in de keukenmachine met twee bananen in stukjes de eieren en de amandelmelk en mix het tot een glad beslag.
  • Snijd de laatste banaan in blokjes en roer dit samen met de cashewnoten, blauwe bessen en kokosrasp door het beslag heen.
  • Je kunt er eventueel nog één el honing of 4 flavour vanille shotsaan toevoegen voor meer zoetigheid.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-50 minuten goudbruin en gaar.

Gemiddelde voedingswaarde

Per plak

  • 187 kcal
  • 7 gram eiwitten
  • 26 gram koolhydraten
  • 6 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram

Wil je het bananenbrood liever wat lager in calorieën? Laat dan de noten achterwegen.