Barbecue jackfruit pizza

28-12-2018

Mijn favoriete pizza momenteel? Dat is zeker weten wel deze pizza met barbecuesaus. Barbecuesaus is wellicht niet zo heel gezond, omdat er veel suikers inzitten. Maar ik vind het zelf gewoon erg lekker! Ik houd er dan wel rekening mee dat ik het niet te vaak eet en wanneer ik het dus wel eet dat ik er dan ook extra van geniet. Het draait tenslotte allemaal om de balans en daarom past deze pizza ook gewoon in een gezonde levensstijl, alleen niet te vaak! 

Als ik pizza maak, neem ik 9 van de 10 keer de bodems van Magioni. Gewoon omdat het makkelijk is en ze vooral erg lekker zijn. Daarnaast bevatten de bodems ook een kleine hoeveelheid groente en ik kan je vertellen, deze proef je niet! Mijn favoriet is toch nog steeds wel de bloemkoolbodem! Het leuke vind ik dat ze hier nu ook een mini variant hebben. Zo kun je er een bijvoorbeeld wat ongezonder maken en beleg je de andere met gezonde toppings! #balans 

Ik gebruikte de barbecuesaus van de Saus Guru. Deze is niet alleen erg lekker, maar de flesjes zien er ook nog eens heel erg mooi uit! Een musthave dus voor op de tafel en leuk om cadeau te doen! 

1 - 2 personen - vegetarisch

Ingrediënten 

Zo maak je de pizza

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de tomaten passata met de barbecuesaus en smeer de pizza bodems in verdeel de geraspte kaas over de bodems en vervolgens de jackfruit.
  • Snijd de rode ui in ringen, de paprika fijn en giet de mais af. Verdeel over de jackfruit heen. Snijd tenslotte de mozzarella in dunne plakjes en doe deze ook op de pizza. 
  • Bak de pizza's ongeveer 10 minuten af tot de mozzarella goed is gesmolten en het liefst iets bruin begint te kleuren. 
  • Je kunt er eventueel nog wat bosui, koriander en rode peper naar wens over verdelen! 

Ik serveerde de pizza met zelfgemaakte pizza sticks erbij. Klik hier voor het recept.