Basis recept havermout

01-06-2018

Ingrediënten

Voor één portie

Basis:

  • 50 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml halfvolle of plantaardige melk
  • 1 tl honing of agavesiroop

Als toppings kun je verschillende ingrediënten gebruiken, zoals: 

  • Handje ongezouten noten
  • 1 á 2 tl pindakaas/cahsewpasta/amandelpasta
  • 1 stuk fruit naar keuze
  • stukje pure chocolade
  • groenten zoals: courgette, pompoen of wortel

Zo maak je de havermout

  • Doe de havermout, kaneel, melk en honing in een pan en roer het door elkaar.
  • Zet de pan op het fornuis en breng het zachtjes aan de kook.
  • Wanneer de havermout begint te koken zet je het vuur lager en blijf je het goed doorroeren.
  • Haal na ongeveer 5-8 minuten de pan van het vuur en laat de havermout twee minuten rusten, zodat de pap nog wat dikker kan worden.
  • Voeg nu je favoriete toppings toe en genieten maar! 

*Gebruik je groenten in je havermout? Voeg dit dan bij stap 1 al toe.