Bertmans

20-10-2018

Zelf was ik al wel eens eerder bij Bertmans geweest in Rotterdam Noord aan de Zaagmolenkade, maar toen Maureen van Fitfooodlover mij vroeg om mee te gaan naar de nieuwe locatie van Bertmans in het centrum van Rotterdam, zei ik natuurlijk gelijk ja! De eerste keer bij Bertmans was mij namelijk erg goed bevallen en daar schreef ik al eens eerder een stukje over op mijn blog.

Met alle enthousiasme van de vorige keer stapte ik een week terug samen met Maureen de nieuwe Bertmans binnen. De oude vestiging die ook gewoon nog open is was erg klein, maar toen we binnenstapte in de nieuwe vestiging keek ik mijn ogen uit. Wat enorm groot en wat een mooie chique inrichting! Dat moet veel goeds beloven dacht ik, maar helaas was dat niet helemaal waar. 

Het personeel was na ons idee niet helemaal op de hoogte van ons bezoek, erg jammer! En ook moet ik eerlijk zijn, het personeel bij de andere vestiging was ook echt een stuk enthousiaster de vorige keer! Maar dat mag de pret natuurlijk niet bedrukken. We namen een kijkje in de menukaart vol met lekkers. Maar wat moet je dan kiezen als er zoveel lekkers opstaat?! Erg lastig vind ik dat altijd. Wat ik wilde drinken was in ieder geval niet zo moeilijk te kiezen. Ik koos voor een Pumpkin spiced latte, mijn favoriete herfst drankje en Maureen ging voor een decafé koffie!

Pannenkoekjes met appel, kaneel rooibos-cashewcrème en ahornsiroop of toch de spelttoast met amandelpasta, banaan, kaneel, dadelkaramel en cacaonibs? Ik koos na lang twijfelen toch voor het laatste, aangezien ik de laatste tijd echt dol ben op amandelpasta met banaan en de pannenkoekjes al vaker had gehad en toch eens wat anders wilde proberen. Maureen ging voor de brunchplatter: toast met avocado & gepocheerd ei, kokosyoghurt, pannenkoekje en een zadencracker met hummus. Van alles wat. Handig, zo hoef je namelijk niet te kiezen. 

Mijn gerecht viel wat tegen, aangezien de spelttoast ingesmeerd was met olijfolie. Hierdoor kreeg het brood een vettige, gefrituurde smaak wat heel erg overheersend was in combinatie met de amandelpasta en banaan. Jammer, want als de olijfolie weg was gelaten had ik het waarschijnlijk een top gerecht gevonden! Gelukkig was mijn pumpkin spiced latte wel erg lekker! Maureen was heel erg enthousiast over de kokosyoghurt en vond haar brunchplatter lekker, alleen wel jammer dat ook haar toast ingesmeerd was met olijfolie, aangezien een avocado en ei al vettig genoeg is. 

Maar ik zou zeker nog eens terug gaan, want de pannenkoekjes blijven mijn all time favorites en normaal eet ik hier altijd erg goed. Ik ben ook zeer enthousiast over de geweldige inrichting en de heerlijke drankjes! Bertmans & Maureen bedankt!