Beter & Leuk

20-12-2017

Wat doe je op een vrije dag? Juist, hotspots bezoeken! Mijn favoriete bezigheid. Ik vind het namelijk altijd zo gezellig om met een vriendin of mijn zus de leukste hotspots af te gaan. Uren bijkletsen onder het genot van wat lekkers! Ja daar geniet ik op het moment echt het meeste van. Het geeft me zoveel rust. Afgelopen week was is samen met een vriendin in Amsterdam. Onze eerste stop: Beter & Leuk! 

Beter & Leuk

Een gezonde hotspot gelegen in Amsterdam oost. Met een vintage interieur ingericht als een woonkamer voel je je gelijk thuis. In de keuken van Beter & Leuk wordt alles zo goed als zelf gemaakt en wordt er vooral gebruik gemaakt van bio-, seizoens- en lokale producten. Beter & Leuk staat voor biologisch, creatief, huiselijk en vooral goed eten. Voor ontbijt, lunch en inspiratie biedt Beter & Leuk de juiste plek.

Voor mij is het soms best wel lastig om ergens te gaan ontbijten / lunchen vanwege mijn lactose- en gluten intolerantie en voorkeur voor gezond, maar toch lekker! Gelukkig is dit bij Beter & Leuk geen enkel probleem. Ze serveren namelijk: vega, vegan & glutenvrij, zodat iedereen kan genieten.

"Een gezonde levensstijl maakt het leven zoveel mooier. En niet alleen in ons eten maar ook met onze andere producten voeren wij deze bewuste levenstijl door." 

Daarnaast is Beter & Leuk ook een plek voor verschillende evenementen: bedrijfslunch, high tea, vergaderingen, workshop, expositie en babyshower. Beter & Leuk vindt het belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven. Dit is ook een reden dat ze hun eigen workshops organiseren. Hoe tof klinkt dat? 

"Beter & Leuk werkt samen met diverse partners op het gebied van food, kunst, lifestyle en mode. Door samen te werken met deze partijen willen we een laagdrempelige buurtfunctie neerzetten waar je geïnspireerd raakt door alle aspecten welke met een gezond en duurzaam leven te maken hebben. Onze producten zijn dan ook met zorg en liefde geselecteerd. En ons wisselende assortiment aan kleding, sieraden, healthfood, kunstitems en boeken zijn te bewonderen en te koop in ons café." 


Josine en ik gingen voor een ontbijt. Zoveel keus? Wat moet je kiezen? Kiezen blijft voor mij altijd lastig. Het liefst wil ik van alles een stukje proberen. Toen ik scones op de menukaart zag staan wist ik het eigenlijk wel vrij snel! Ik ben namelijk dol op scones. Daarom koos ik voor de scone met haver en bessen, geserveerd met kokosyoghurt en jam. Een heerlijke combinatie en smaak. Kon ik dit maar elke dag als ontbijt krijgen! 

Josine ging voor de breakfastbowl van rood fruit, banaan, rijstmelk en notengranola en vond hem uiteraard ook heerlijk! Het ziet er ook zo lekker fris & zomers uit. Daarbij dronken we een koffie & thee met een vers gemaakt koekje die zeer goed in de smaak viel bij ons! 

Het gezellige aan deze hotspot vond ik het interieur, hier kan ik wel uren door brengen. Daarnaast vond ik het tof dat je er ook verschillende dingen kunt kopen naast het eten om. Zoals schilderijen, kleding en accessoires. 

Ben jij in Amsterdam, vergeet dan niet om eens naar binnen te gaan bij Beter & Leuk! 

  • 1e Oosterparkstraat 91
  • 1091 GW Amsterdam
  • 020-7670029

Op 1e Oosterparkstraat 73 vind je de take away shop.