Bij Hartje Zwolle

02-03-2018

Als foodie vind ik het elke keer weer zo tof om nieuwe hotspots te ontdekken. Als ik op bezoek ga in een stad kijk ik altijd eerst welke hotspots er zitten, voordat ik kijk naar de winkels en de andere bezienswaardigheden! Dat ik graag naar Zwolle wilde stond al heel lang vast, want Zwolle barst van de toffe hotspots. Ik ging samen met Manon van Manon Sprenkeler Design op pad bij: Bij Hartje Zwolle & Lots & More.

Bij Hartje Zwolle

Niet het vele is goed, maar het goede is veel! Bij Hartje Zwolle heeft een heel erg leuk concept. Je besteld namelijk kleine gerechten die op een plank worden geserveerd. Een heel fijn concept, want zo kun je nou eenmaal meer van de kaart proeven! Ik zit namelijk vaak in keuze stress en wil dan het liefste altijd van alles wat proeven. 

Het concept zoals het nu is is niet altijd zo geweest verteld Jessica, de eigenaresse van Bij Hartje Zwolle. In het begin kon je namelijk gewoon een 'groot' gerecht bestellen. Ze was benieuwd hoe het uit ging pakken, maar dat bleek verassend goed te zijn! Mensen willen nou eenmaal van alles wat proeven. Zo zitten we gewoon in elkaar. 

Of je nou voor een ontbijt, lunch of dinner gaat, hier zit je altijd op de goede plek en met het grote aanbod aan ambachtelijke en authentieke gerechten zit er voor iedereen wat lekkers tussen. Zelfs als je een allergie/intolerantie hebt kun je hier prima terecht! 

"Bij Hartje Zwolle staat voor heel veel liefde, vooral voor lekker eten en drinken, onze gasten én voor de stad Zwolle. Meer proeven, meer genieten, en meer delen. Terug naar de basis, lief zijn voor elkaar en samen eten; iets wat vroeger heel normaal was."

Onze ervaring

Wij gingen bij Bij Hartje Zwolle langs voor een lunch. Voor een lunch kies je ongeveer drie á vier kleine gerechtjes. Wij konden niet kiezen en gingen dus voor vier gerechtjes:

  • Mini broodje met homemade makreelsalade
  • Hotdog Brandt&Levie
  • Italiaanse Tosti
  • Banana bread
  • Berry smoothie bowl 
  • Blauwe bessen pancakes
  • Zoete aardappelfrietjes met truffelmayo
  • Kreeftcroquetjes met alioli 

Ik ben een echte zoetekauw dus voor mij kun je wel raden welke vier gerechtjes ik heb gekozen! Ik ging boor de Banana bread, deze is zowel gluten,-  als suikervrij, Berry smoothie bowl, Blauwe bessen pancakes en zoete aardappelfrietjes! Daarnaast heb ik stiekem ook nog even de gerechtjes van Manon geproefd! 

De pancakes waren toch echt wel mijn favoriet samen met de zoete aardappelfrietjes! Alles was boven verwachting, wij hebben enorm genoten en komen we zeker nog eens langs als we weer in de buurt zijn! 

Het interieur van Bij Hartje Zwolle ziet er erg knus uit, wat ik altijd erg belangrijk vind bij een gezellige hotspot. Het eten staat natuurlijk op één, maar daarnaast vind ik het interieur en het personeel zeker net zo belangrijk. Dat laatste zit ook helemaal goed Bij Hartje Zwolle, want het personeel was super vriendelijk! We hebben enorm genoten van onze lunch en komen zeker nog een keertje langs als we weer in Zwolle zijn! 

Bij Hartje Zwolle