Blauwe bes koekjes

06-02-2019

Koken is en blijft mijn grootste passie, maar ik begin steeds meer plezier te krijgen in het bakken van zoete gerechten. In eerste instantie was ik van plan om kwarkbollen te maken, maar de bakpoeder was helaas op. Al snel kwam ik bij het idee om koekjes te gaan bakken en het resultaat mag er zeker wezen! 

Door te kiezen voor havermout en amandelmeel zijn de koekjes glutenvrij. Wil je ze ook graag lactosevrij? Dat kan! Kies dan voor plantaardige kwark inplaats van gewone kwark. Deze koekjes zijn niet alleen erg lekkers als tussendoortje, maar ook als ontbijt vanwege de voedzame ingrediënten. Wie wil er nou niet ontbijtjes met koekjes? Zo wordt ieder ochtend een feestje en als je ze een avond van te voren al bakt, kun je 's ochtends ook nog wat langer blijven liggen en toch gezond ontbijten. 

Ingrediënten

7 koekjes - glutenvrij - lactosevrij mogelijk 

Zo maak je de koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden* en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng in een kom de havermout, amandelmeel en kaneel. Voeg daarna de 2 eieren toe en klop ze los. Voeg vervolgens de kwark en honing toe en meng goed door. 
  • Hak de pecannoten grof en meng ze samen met de blauwe bessen door het beslag heen. 
  • Maak ongeveer 7 gelijke bolletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat neer. Druk ze met een lepel wat platter tot ze ongeveer een dikte hebben van 1 cm. 
  • Bak de koekjes ± 20 minuten goudbruin in de oven en laat ze vervolgens afkoelen. 

* Je kunt ze ook bereiden in de airfryer. Doe ze dan ± 12-15 minuten op 180 graden in de airfryer. Je kunt er ook voor kiezen om er twee grote koeken van te maken als ontbijt.