Linzen bloemkool bowl

13-04-2019

Curry, tikka masala, korma en tandoori ik houd van de Indiase keuken en laat me hierdoor dan ook graag inspireren. Dit keer heb ik voor jullie een linzen bloemkool bowl gemaakt met een tikka masala / curry twist in samenwerking met Patak's.

Voor dit gerecht heb ik de Patak's paste pot Tikka Masala gebruikt. Een uitgebalanceerde mix van 13 verschillende kruiden gevangen in olie. Dit voor een diepe, rijke en authentieke smaak. Een kruidig en licht pittig gerecht met onder andere linzen, bloemkool, koriander en een limoen voor de verfrissing. 

Met de Patak's Paste Pots kun je bijvoorbeeld een curry maken door het te combineren met vloeistoffen zoals kokosmelk of yoghurt, maar je kunt het ook gebruiken als marinade in een dip of voor vlees etc. De Paste Pots zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo in de volgende smaken:

  • Tikka masala
  • Korma
  • Madras

Ingredi├źnten

Voor twee personen

Zo maak je de bowl

  • Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pandanrijst. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Kook de rijst afgedekt in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Giet indien nodig af en laat uitstomen zonder deksel. 
  • Snijd de roosjes van de bloemkool, de paprika in blokjes en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn, snijd de koriander grof en de limoen in vieren.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut aan. Voeg daarna de paste pot tikka masala toe en bak tot de geuren vrij komen. 
  • Voeg vervolgens de paprika en bloemkool toe en bak 2 minuten mee. Spoel ondertussen de linzen af en laat uitlekken.
  • Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat het geheel 8-10 minuten op middelhoog vuur afgedekt zachtjes gaar stomen. Roer af en toe door. 
  • Voeg de laatste 2 minuten ook de linzen toe. 
  • Bak de naanbroodjes 5-6 minuten af in de oven. 
  • Haal de pan van het vuur en roer de kwark erdoorheen. Verdeel de pandanrijst over de borden en verdeel de tikka masala curry eroverheen. Garneer met de rode peper, koriander en partjes limoen. 

Gemiddelde voedingswaarde per persoon

  • 517 kcal
  • 10 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
  • 21 gram eiwitten
  • 80 gram koolhydraten
  • 12 gram vezels
  • 1,8 gram zout

Dit is een samenwerking met Patak's.