Bloemkool pizza met oude kaas 

24-10-2018

Mijn lieveligns pizza heb ik eigenlijk nog nooit met jullie gedeeld, dus dat werd de hoogste tijd om eens te doen. Toen ik weer een pakket ontving van Magioni (mijn favo bodems) wist ik gelijk wat ik ging maken. Daarbij zat ook nog eens mijn favoriete kaas, namelijk Beemster extra oud! 

Magioni

Pizza eten ongezond? Met Magioni is dat in ieder geval verleden tijd (mits je voor gezonde toppings kiest natuurlijk)! Qua bodem zit je in ieder geval goed, want de groente bodems van Magioni bevatten 40 % groenten en dat is nog niet alles. Daarnaast bevatten ze ook nog eens 30% minder calorieën en koolhydraten. Tijd dus voor een pizza party! Nodig al je vrienden maar vast uit! 

De bodems zijn er is verschillende smaken, zoals: bloemkool, courgette, pompoen, biet en de green crust. Bloemkool is altijd al mijn favoriet geweest en heel eerlijk je proeft de groente nauwelijks! Mooi meegenomen toch die extra groentes in de bodem. Wat ik super tof vind is dat er nu mini bloemkoolbodems verkrijgbaar zijn. Het nieuwe product van Magioni en jawel, deze passen ook nog eens in de airfryer! Momenteel zijn ze alleen pas verkrijgbaar bij de Jumbo. Voor €3,49 heb je maar liefst vier bodems. 

Voor mij een reden om vaker pizza te eten, aangezien ik doordeweeks op kamers zit in Nijmegen en daar geen oven heb, maar wel een airfryer! Dus ik ben he-le-maal blij met deze nieuwe mini bodems. Stiekem vind ik mini varianten altijd leuker. Nu kan ik namelijk gemakkelijk twee verschillende soorten maken!

Ook zijn de mini bodems ideaal voor de kleine eters. Heb jij kinderen die niet zo dol zijn op groente? Als ze deze bodems proberen weet je in ieder geval zeker dat ze hun groente niet aan de kant schuiven en dat ze zeuren om meer! Zo wordt groenten eten voor iedereen een feestje. 

De bodems zijn gemaakt van tarwebloem, bloemkool, gist, koolzaadolie, rijstebloem, een snufje zout en zonnebloemolie. Allemaal gezonde producten! Ik zei toch: met Magioni zijn ongezonde pizza's verleden tijd en is het dus helemaal niet erg om wat vaker de oven aan te slingeren om er een pizza in te gooien. Gooi er nog wat extra healthy stuff op en hij wordt alleen maar nog gezonder. De mini bodems bevatten ongeveer 200 kcal per stuk. Exclusief toppings matuurlijk! 


Recept

Mijn favoriet: een bloemkool bodem met oude kaas, rucola, tomaat, rauwe ham en pitten! 

Ingrediënten


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een airfryer. 
  • Verdeel de gezeefde tomaat met een lepel over de bodem en strooi er wat oregano overheen. 
  • Bak de mini bodem in 3-5 minuten af.
  • Snijd ondertussen de tomaten door de helft en breek de plakken kaas in stukjes. 
  • Haal de pizza uit de oven en beleg met de rauwe ham, kaas vlokken, tomaten, rucola en strooi er vervolgens nog wat pitten overheen voor een crunchy bite. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per pizza

  • 399 kcal
  • 28 gram eiwitten
  • 44 gram koolhydraten
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram