Bloemkool steak

08-12-2018

De kerst komt er weer aan en we kunnen er niet meer omheen, maar wat moet er nou op tafel komen? Dat is bij vele vaak de vraag. Bij mij is het altijd een lastige keuze, aangezien ik zoveel ideeën heb, dat ik het niet in twee dagen kan stoppen. Achja, altijd reden toch voor een uitgebreid diner? Vandaag deel ik deze vegetarische bloemkoolsteak op de blog, eens wat anders dan de vele hoofdgerechten met vlees en gemakkelijk te maken! 

2 personen - vegetarisch - glutenvrij 

Ingrediënten 

Optioneel

  • 1 el pistache noten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 handjes rucola 

Zo maak je de bloemkoolsteak: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Maak de bloemkool schoon door de groene bladen eraf te halen. Zorg er wel voor dat de stronk blijft zitten, anders valt de bloemkoolsteak straks uit elkaar en dat wil je niet.
  • Snijd de bloemkool in circa 4 dikke plakken van ongeveer 1 cm dik. De twee binnenste zijn het mooist voor de steak. De overige delen kun je uiteraard er ook bij in de oven doen. 
  • Meng voor de marinade 2 el sesamolie en  1 el olijfolie met de ras el hanout, chili vlokken en wat verse Italiaanse kruiden.
  • Smeer beide kanten van de steaks en de overige delen van de bloemkool in met dit mengsel en laat het circa 10 minuten intrekken.
  • Doe de bakplaat met de bloemkool in de oven en bak de bloemkoolsteaks 10 minuten per kant goudbruin. 
  • Meng ondertussen de verse geitenkaas met een snufje truffel poeder.
  • Serveer de bloemkoolsteak met wat geitenkaas, pijnboompitten en eventueel met pistachenoten, zongedroogde tomaat en rucola.