Borboleta

13-10-2017

Borboleta

Wat vlinder betekent in het Portugees, is een hotspot gelegen aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Niet zo maar een hotspot, maar een hotspot met een verhaal! Willeke, de eigenaresse van Borboleta, opende in februari dit jaar de deuren van haar hotspot Borboleta. Nadat ze haar opleiding Pedagogische wetenschappen had afgerond, was ze vaak aan het solliciteren, maar helaas was er maar weinig aanbod. Ze heeft altijd met passie in de horeca gewerkt en combineerde daarom de horeca met de liefde voor haar opleiding. Ze opende Borboleta, wat vlinder betekent en werkt vooral met stagiaires en jongeren met een leer-werktraject. De jongeren hebben een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt en krijgen hier de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en zich te ontpoppen, net als vlinders. Een mooi verhaal en zo zou ik het graag vaker willen zien! 

Als je Borboleta binnen stapt, krijg je gelijk een thuis gevoel. Deze hotspot is namelijk ingericht als een huiskamer en dus lekker knus & gezellig met leuke accessoires. Voor een uitgebreide lunch met vrienden, collega's of familie ben je hier op de juiste plek dus. Voor kinderen is er een speciale speelhoek, zodat je rustig kunt genieten van je lunch! Daarnaast is het ook een ideale plek om te studeren of te werken, want er is namelijk wifi aanwezig, dus neem gerust je laptop mee en geniet van een broodje, een soepje, een stuk taart of een gezonde salade! Zo gaat het studeren ook een stuk makkelijker kan ik je zeggen. 

Menukaart

Borboleta heeft een uitgebreide menukaart. Je kunt er namelijk terecht voor verschillende koffies, van ijskoffie tot een soja cappuccino, verschillende soorten thee, verse smoothies, een glaasje verse juice en nog veel meer drankjes. Voor het eten kun je kiezen uit diverse soepen, broodjes en salades en daarnaast kun je ook genieten van een heerlijke stuk taart. Ga je voor de appeltaart of toch voor de wisselende cheesecake? Daarnaast kun je allergieën altijd doorgeven en daar wordt uiteraard rekening mee gehouden, zodat iedereen kan genieten! Er wordt met verse ingrediënten gewerkt en dat proef je! Hieronder zie je een aantal gerechten. 

Mijn ervaring

Samen met mijn tweeling zus heb ik genoten van een lunch. Ik nam een verse gember thee met kaneel en sinaasappel, die zo lekker was dat ik hem thuis nog heb nagemaakt! Daarbij nam ik brood met hummus, gegrilde groenten en geitenkaas! De smaak combinaties waren heerlijk en gingen dus goed samen en je krijgt echt veel. Het waren namelijk twee boterhammen die goed belegd waren. 

Manon ging voor een broodje carpaccio, die overigens ook heel erg lekker was. Alleen voor de opmaak zou ik de volgende keer de sla bovenop doen, of er iets meer kleur inbrengen, zodat het er nog aantrekkelijker uitziet en mooier uitziet voor op de foto, maar dat is maar een klein puntje. Voor de rest was het heerlijk!

Het personeel was vriendelijk en ze deden goed hun best. Ik vind het tof om te zien dat mensen met een beperking ook een kans krijgen in onze arbeidsmarkt! Dit is hoe het hoort. Ik kom zeker nog eens terug om de andere gerechten te proeven. We hebben genoten! 


Borboleta