Broccoli couscous met saté

15-08-2018

Daniëlle en ik hebben nu al veel dingen gemeen. We houden van lichte en kleurrijke foto's en vinden de balans in het leven erg belangrijk. Daarnaast houden we allebei heel erg van couscous en Daniëlle maakte wel een hele lekkere variant met broccoli en saté.  Ze had namelijk zin in couscous en gado gado met saté en zo ontstond dit recept. Wil je het recept liever glutenvrij? Vervang dan de couscous geheel door broccoli. Liever vegetarisch? Dan vervang je de kip door vegetarische kip stukjes!

2 personen - lactosevrij 

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl

Ingrediënten

  • 100 gram couscous
  • 250 ml hete (kippen)bouillon
  • 200 gram broccoli 
  • 100 gram spitskool, fijngesneden 
  • Halve komkommer 
  • 200 gram kipfilet, in blokjes 

Marinade:

  • 2 el ketjap
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 0.5 tl ketoembar (zie tip)
  • 1 bolletje stemgember, fijngesneden
  • 0.5 tl stemgember siroop (zie tip)
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout 

Zo maak je de couscous

  • Meng de kipfilet met de ketjap, knoflook, sjalot, ketoembar, stemgember stemgembersiroop, olijfolie en peperen zout naar smaak (zie tip) en laat in elk geval even een kwartiertje marineren (of langer). 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de kip 15 minuten of gooi de saté op de barbecue. 
  • Doe de broccoli in de blender, maal fijn en doe het samen met de couscous in een schaal. Giet de hete bouillon erover, dek af en zet opzij. 
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes.
  • Meng de komkommer en spitskool door de couscous en serveer met de saté en pindasaus. 

Onderaan vind je het recept voor de zelfgemaakte pindasaus om het gerecht helemaal mee af te maken!

Tip:

  • Geen ketoembar en stemgember in huis? Laat dit dan weg uit de marinade. Wel andere passende specerijen in de voorraadkast? Voeg die dan toe!

Zelfgemaakte pindasaus

Ingrediënten 

  • kleine sjalot
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 el 100% pindakaas met stukjes noot
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 bolletje stemgember 
  • 1 el stemgember siroop
  • 2 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • Peper en zout

Zo maak je de pindasaus

  • Snipper de sjalot en knoflook heel fijn. Verwarm op laag vuur wat olie in een pannetje met dikke bodem en fruit hier de sjalot en knoflook in aan (niet bruin laten worden).
  • Snijd het bolletje stemgember fijn, voeg na 2 á 3 minuten toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg dan de pindakaas en kokosmelk toe en zodra dit een egale saus is doe je het siroop van de stemgember erbij, de ketjap en de sambal. Breng op smaak met peper en zout en laat de pindasaus zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft.

Op zoek naar meer leuke en lekkere recepten van Daniëlle? Neem dan snel even een kijkje op haar Instagram: @needforfood.nl