Romige pastasaus: 1 saus, 3 verschillende gerechten

16 - 10 - 2023 | Avondmaaltijd

Nadat ik een extra baan heb aangenomen (naast mijn huidige werkzaamheden voor FoodLies), ben ik opnieuw begonnen met meal preppen. Ik ontdekte namelijk dat ik na een dag buiten de deur werken echt geen zin meer had om te koken. Daarom zorg ik er nu voor dat ik voor de woensdagen en vrijdagen een gerecht uit de diepvries kan halen.

Wist je dat je op een snelle manier meerdere meal prep gerechten op tafel kunt zetten? Dit doe je door één grote pan met saus te bereiden en vervolgens van die saus drie verschillende maaltijden te maken. Zo heb ik een romige tomatensaus gemaakt en daarmee een pasta ovenschotel, orzo en gnocchi bereid. Het mooie is dat deze drie maaltijden binnen een uur klaar waren.

Ik bewaar mijn meal prep gerechten altijd in de EasyClip van Mepal, en weet je wat echt handig is? Ze hebben een glazen variant die zelfs in de oven kan! Dit is ideaal voor de pasta ovenschotel.

En dit zijn de voordelen van de Mepal EasyClip:

  • Lekvrij, luchtdicht en aromadicht
  • Eenvoudig te openen en sluiten met een handige clip
  • Geschikt voor stoomoven, koelkast, vriezer, magnetron en vaatwasser
  • De glazen vershouddoos kan in de oven tot maximaal 550 °C
  • Het deksel heeft een uniek stoomventiel en kan in de magnetron
  • Optimale hoogte, gemakkelijk stapelbaar en compact op te bergen
  • BPA-vrij

Ingrediënten saus

4 porties

  • 4 personen
  • 2 rode uien
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 pakken /potten pastasaus basis basilicum (liefst zonder toegevoegde suikers)
  • 250 ml kookroom (light)

Optioneel:

  • 2 el Verstegen Original Italian blend voor pasta of Italiaanse kruiden
  • 2 el zwarte balsamicoazijn

Tip: kijk ook naar welke groenten je nog in de koelkast hebt liggen. Wil je helemaal snel klaar zijn? Neem dan ±800 gram roerbakgroenten. Scheelt een hoop snijwerk!


Zo maak je de romige pastasaus:

Stap 1. Snipper de uien. Snijd de courgette, paprika en aubergine in kleine stukjes. Verhit 1 à 2 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de knoflook en ui 1-2 minuten.

Stap 2. Voeg de courgette, paprika en aubergine toe en bak 6-8 minuten, of totdat de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel de kruiden.

Stap 3. Meng de tomatenpuree door de groenten. Voeg de pastasaus, kookroom (en zwarte balsamicoazijn) toe en laat het geheel nog ±8 minuten even zachtjes pruttelen. 


Pasta ovenschotel

Ingrediënten

4 porties

  • Recept voor pastasaus hierboven
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 300 gram mager gehakt of kippengehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte 30+ kaas

Zo maak je de pasta ovenschotel

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat de pastasaus is opgewarmd. Breng ruim water aan de kook voor de fusilli. Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt 5-7 minuten of totdat het gehakt gaar is. Meng vervolgens het gehakt door de saus. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.

Stap 3. Meng de saus en de pasta door elkaar en verdeel over een grote ovenschaal. Verdeel de mozzarella en geraspte kaas over de pasta en bak in de oven totdat de mozzarella en kaas goed gesmolten zijn.


Orzo met romige tomatensaus

Ingrediënten

4 porties

  • Recept voor pastasaus hierboven
  • 300 gram (volkoren) orzo
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 1200 gram witte kaas of feta
  • Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je de orzo

Stap 1. Zorg ervoor dat de saus opgewarmd is. Breng ruim water aan de kook voor de orzo. Bereid de orzo zoals aangegeven op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 6-8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2. Meng de orzo, saus en kip door elkaar. Verdeel over de borden en brokkel de kaas er grof overheen. Garneer eventueel met wat verse basilicum.


Gnocchi met romige tomatensaus

Ingrediënten

4 porties

  • Recept voor pastasaus hierboven
  • 800 gram gnocchi
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 el pijnboompitten
  • Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je de gnocchi

Stap 1. Zorg ervoor dat de saus opgewarmd is. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi gaar en krokant.

Stap 2. Verdeel de gnocchi en saus over de borden. Scheur de mozzarella grof en verdeel over de gnocchi. Garneer met pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]