Broodje tonijnsalade met rode biet

22-05-2018

Een broodje tonijn, mij maak je er erg blij mee! Door de hoeveelheid eiwitten ook erg voedzaam en kies je voor volkorenbrood erbij, dan zit je helemaal goed! Met de augurken en rode biet geef je het broodje wat extra kleur en een lekkere bite. Een goede lunch om de dag mee door te komen! Ook goed mee te nemen in je lunchbox. 

1 á 2 personen - lactosevrij - glutenvrij mogelijk 

Ingrediënten 

  • 2 (of 4) sneden brood
  • 1 blikje tonijn op water (MSC-keurmerk)
  • 1 el (yoghurt)mayonaise
  • 2 handjes rucola
  • 1 voorgekookte rode biet
  • 12 cocktailaugurken
  • Peper en zout 

Zo maak je het broodje

  • Rooster (optioneel) het brood.
  • Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise, peper en zout. 
  • Rasp de rode biet en laat ook iets uitlekken. 
  • Halveer de augurkjes over de lengte. 
  • Beleg elke snee brood met rucola, tonijn, rode biet en augurk (en doe er eventueel nog een broodje bovenop). 

Gemiddelde voedingswaarde

* uitgaande van 2 sneden brood + alle ingrediënten 

  • 387 kcal
  • 37 gram eiwit
  • 39 gram koolhydraten
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram