Brownies met courgette

07-04-2018

Wanneer je elke nieuwe pure chocoladesmaak (ja, ik ben enkel fan van pure!) die je tegenkomt in je winkelmand legt, zit er niets anders op dan iets heerlijks te bakken. 

Iedereen kent wel de pure variant met zeezout en amandelen. Een echte winnercombinatie die ik meestal zo recht uit het pak mijn mond in steek. Deze keer verbeterde ik er mijn gezond brownie recept mee! Probeer jij hem ook? 

Geschreven door Stephanie 

12 personen - lactosevrij 

Ingrediënten

Bakvorm 20x30 cm

  • 200 gr pure chocolade met amandel en zeezout (te koop bij Kruidvat)
  • 50 gr cacaopoeder
  • 150 gr speltmeel
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 280 gr courgette
  • 3 eieren
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • Een handvol pecan noten voor de afwerking

Zo maak je de brownies

  • Leg een vel bakpapier in de bakvorm.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de cougette en de chocolade samen fijn in een blender.
  • Doe de eieren, de suiker en de olie samen in een kom en mix met een handmixer onder elkaar tot deze schuimig wordt.
  • Voeg nadien de courgette- en chocolademix toe aan het mengsel en roer goed door elkaar tot je een mooi beslag krijgt.
  • Voeg de droge ingrediënten met een spatel voorzichtig aan het beslag toe, en zorg dat er geen klontjes achterblijven.
  • Giet het beslag in de bakvorm en besprenkel met de pecannoten.
  • Bak zo'n 45 minuten in de oven
  • Haal de brownie uit de bakvorm en laat op een rooster afkoelen.
  • Smullen maar!

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 300 kcal
  • 6 gram eiwitten
  • 22 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels
  • 19 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram