Buddha bowl met tempeh

13-06-2019

Tempeh, een steeds bekendere vleesvervanger en ook komen we het steeds vaker tegen. Maar hoe kun je nou thuis de lekkerste tempeh maken? Dat is helemaal niet zo moelijk en dat wil ik je graag laten zien! Heerlijk in bijvoorbeeld deze buddha bowl met mango en cashewnoten.

Deze buddha bowl met tempeh is:

  • Vegetarisch
  • Veganistisch en lactosevrij door de geitenkaas achterwege te laten
  • Glutenvrije te maken door voor quinoa te kiezen 


Ingrediënten 

Voor twee personen

  • 1/2 blokje groente bouillon minder zout
  • 100 gram bulgur
  • 150 gram tempeh
  • 1/2 mango
  • 1 punt paprika
  • 1 grote peen
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • 2 handjes kiemen
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 el edamame boontjes 
  • 2 el hummus

Marinade voor de tempeh

  • 2 el ketjap
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 tl bruine basterd suiker 

Zo maak je de buddha bowls met tempeh

  • Breng ruim water aan de kook samen met het bouillonblokje in een pan met deksel en kook de bulgur volgens de verpakking gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de tempeh in dunne reepjes van ongeveer 0,5 cm dik. Marineer de tempeh 15 minuten in de marinade. 
  • Snijd de mango en punt paprika in blokjes en de peen in smalle reepjes. Brokkel de geitenkaas fijn. 
  • Verhit 1 el sesam olie in een koekenpan en bak de tempeh krokant in ongeveer 6-10 minuten.
  • Verdeel de bulgur over twee diepe borden en leg vervolgens alle ingrediënten in groepjes van soort bij soort bij elkaar. Zoals op de foto.
  • Top af met een eetlepel hummus en garneer eventueel met wat sesamzaadjes of verse peterselie. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per persoon

  • 607 kcal
  • 24 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 30 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 18 gram vezels