Bugles Dip Master 2019 + mijn twee dips

13-09-2019

Ja je leest het goed! Ik ben een van de deelnemers aan de Bugles Dip Master 'competitie'. Als je mij volgt op Instagram, dan heb je waarschijnlijk al het een en ander voorbij zien komen in mijn stories. Op 4 september ging ik met vier andere foodies de strijd aan om de titel Lays Bugles Dip Master 2019. Mijn tegenstanders waren Charlotte van @charlie_s_kitchen, Eef van @eefsfood, Eva van @eefkooktzo, en Brenda van @brendakookt.

Heel iets anders dan dat jullie normaal gesproken van mij gewend zijn, maar juist daarom deed ik mee! Ik vind de balans namelijk erg belangrijk. Juist in een gezonde leefstijl moet je af en toekunnen genieten van een bakje chips. Genieten, ik vind dat het allerbelangrijkste of het nou gezond of wat minder gezond is, dat maakt mij dan niet uit! Als het maar lekker is en laat Bugles nou net mijn favoriete chips zijn. Vooral de smaken sweet chili en paprika. Ik voelde me erg vereerd toen ik werd gevraagd om deel te nemen.

Oke heel eerlijk, het was even een uitdaging om twee dips te verzinnen, maar het is natuurlijk gelukt! En het fijne is, binnen 5 minuten staan beide dips op tafel zodat je snel met je vrienden op de bank kunt genieten van een heerlijke avond.

Dat laatst is iets wat ik erg belangrijk vond. Na een dag werken, heb zelfs ik niet altijd zin om uren in de keuken te moeten staan, vandaar dat ik twee simpele maar smaakvolle dips maakte die je binnen een handomdraai op tafel zet. Nee je hoeft geen keukenprins of prinses te zijn. Iedereen kan dit. Geef toe dips bij de chips, maakt het toch net even iets spannender.

Curry Flurry

Ingrediënten 

  • 8 el mayolijn of friteslijn
  • 12 el Griekse yoghurt 2% vet
  • 4 tl honing
  • 5-6 tl vadouvan
  • 5 tl citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Zo maak je de Curry Flurry

  • Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit en vang het sap op.
  • Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de dip en breng op smaak met peper en zout. 
  • Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Vol focus aan het werk

De honing mag niet ontbreken


Sweet mango tango

Ingrediënten 

  • 12 eetlepels Griekse yoghurt 2% vet
  • 4 el mango chutney
  • 80 gram verse mango
  • 4 tl citroensap
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Zo maak je de Sweet mango tango

  • Snijd de mango heel fijn. Pers de citroen en vang de sap op. Snijd de rode peper fijn. 
  • Meng in een kleine kom alle ingrediënten tot een dip. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.