Cali Nijmegen

01-06-2018

Inmiddels heb ik in Nijmegen al heel wat hotspots bezocht en Maureen van Fitfooodlover ook! Aangezien we beide hier studeren is dat ook niet zo gek, maar Cali daar waren we nog niet geweest. Dus een goede reden om hier samen heen te gaan en te genieten van al het lekkers dat Cali ons te bieden heeft. 

Cali

Een hotspot gelegen in het gezellige Nijmegen vlak aan de waal. Je kunt hier terecht voor onder andere een goede lunch, heerlijke kop koffie, drankjes en een hapje eten.  Alles wat op de kaart staat is de hele dag door te bestellen. Van goed belegde broodjes, tot vegan salades en heerlijke maaltijdplanken. Bij Cali vind je het allemaal. De gerechten worden deels gemaakt met biologische producten en grotendeels met producten van lokale leveranciers. Dat laatst vind ik altijd super tof, zo weet je precies waar de producten vandaan komen. 

" Zo halen we de kaas bij kaashandel De Wit, het vlees bij groene slager Het Vleeschlokaal, onze taartjes bij Charlie's Choco Chip Cookie en wordt onze koffie gebrand in Nijmegen door de mannen van Blommers."

Aangezien Cali niet midden in het centrum ligt is het voor vele nog geen bekende hotspot. Jammer, want het is zeker de moeite waard om er eens binnen te stappen. 

Mijn ervaring

Toen we binnenstapte werden we vriendelijk ontvangen door het personeel, omdat het nog vroeg was konden we zelf weten waar we gingen zitten. Bij het raam natuurlijk, niet zo'n moeilijke keus! Licht is namelijk altijd belangrijk bij een foto. Dat is waar wij dan weer opletten. Wat mij meteen opviel was het gezellige interieur. Een echt huiskamer gevoel kreeg je ervan en dat is hoe een hotspot hoort te zijn voor mij. Knus en gezellig, zodat je je er thuis voelt! 

Toen ik de menukaart doorlas zag ik het al, een menukaart vol lekkers. Dat wordt moeilijk kiezen. In kiezen ben ik namelijk nooit goed geweest en dat ga ik ook nooit worden. 

Ik koos voor de salade met babyspinazie, zoete aardappel, granaatappel, walnoten, munt en een tahindressing. Eigenlijk was het de Spicy feta salade, maar dan zonder feta en met gerookte kip, aangezien ik slecht tegen lactose kan! Wat fijn dat ze hier zo goed rekening mee houden. Dit is namelijk niet bij alle hotspots het geval helaas. Maar hier is dat gelukkig geen enkel probleem. De salade zag er ook nog eens erg fotogeniek uit. Daar word ik ook altijd zo blij van.

Maureen koos de sweet potato burger, een burger van zoete aardappel, kikkererwten en paprika op een broodje met humus, gebakken ui en kiemen en daarbij nog een colewsalade. Het zag er in ieder geval heerlijk uit en hij was zelfs vegan! Bij Cali hebben ze trouwens erg veel vegan opties! 

Qua drankjes kun je bij Cali ook goed terecht. Ze hebben namelijk van alles. Van speciaalbiertjes tot een cappuccino met havermelk! Daarnaast hebben ze ook verschillende wijnen, sapjes, limonades en nog veel meer. 

Na het eten hebben we nog even lekker een warm drankje gedronken op de loungebank en gezellig verder gekletst! 

Ook ben ik erg benieuwd naar het lekkere gebak in de vitrine. Een goede reden dus om snel nog eens langs te komen. 


Cali

  • Priemstraat 13
  • 6511 WC Nijmegen
  • 024 679 1500