Carrot cake havermout

24-08-2019

Wat is er nou lekkerder dan een warme havermout om de dag mee te beginnen? 

Ingrediënten

Voor twee porties

  • 1 grote peen of 2 kleine
  • 1 rode appel
  • 400 ml halfvolle melk, sojamelk of melk naar keuze
  • 80 gram havermout
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el honing of zoetstof na keuze

Toppings (optioneel)

  • 2 el rozijnen
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el pecannoten grof gehakt

Zo maak je de carrot cake havermout

  • Rasp de wortel met een grove rasp. Doe de wortel in een pan, samen met wat water, totdat de wortel net onder water staat (±100-150ml). Breng dit op laag vuur aan de kook en kook 2-3 minuten, zodat de wortel wat zachter wordt. 
  • Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes. 
  • Voeg vervolgens de melk, havermout, speculaaskruiden, appel en de honing toe en breng zachtjes aan de kook. Roer goed door en kook totdat de havermout de gewenste dikte heeft. 
  • Verdeel de havermout over twee schaaltjes en garneer eventueel met de toppings. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie, zonder toppings

  • 330 kcal
  • 6 gram vet, waarvan verzadigd 2,5 gram
  • 13 gram eiwitten
  • 52 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels