Carrot cake muffins met cashewnoten

04-03-2020

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 200 gram wortels

  • 70 gram ongezouten cashewnoten

  • 4 eieren

  • 150 gram volkoren tarwemeel

  • 15 gram bakpoeder

  • 185 gram amandelmelk of melk naar keuze

  • 50 gram Steviala Ery Bronze of Sukrin Gold (Suikervrije Basterd suiker) of andere zoetstof naar keuze

Benodigdheden:

    • Keukenmixer of blender*

    • Muffin-bakvorm voor 12 cupcakes

    • Optioneel: 12 papieren cupcake-vormpjes 

* Heb je geen keukenmixer of blender? Dan kun je de wortels raspen en de cashewnoten klein snijden of fijn maken in een vijzel. 

Zo maak je de carrot cake muffins


  • Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de papieren cupcake vormpjes in de cupcake-bakvorm. Gebruik je geen papieren vormpjes? Vet de cupcake-vorm goed in met boter, kokosolie of olijfolie.
  • Mix de cashewnoten en wortels in een keukenmachine of blender tot ze helemaal fijn zijn. Je kunt de cashewnoten ook grof laten, als je een lekkere bite in de muffins lekker vindt.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten en meng tot een samenhangend geheel.
  • Bak de muffins in 25-30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. De muffins zijn gaar als je een satéprikker erin prikt, en deze er schoon uitkomt.
  • Ik eet de muffins graag met maple syrup. Maar ze zijn zonder ook erg lekker! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per muffin

    • 83 calorieën

    • 8,9 koolhydraten

    • 4 vetten

    • 4,3 eiwitten 

Dit recept is gemaakt door Yara van Home of a Foodie. Neem zeker eens een kijkje op haar website voor nog meer bakrecepten.