Chiapudding met blauwe bes

14-08-2019

Het werd de hoogste tijd dat er een chiapudding recept op de blog verscheen, want die stond er namelijk nog niet op. Gelukkig leverde Remke mij het recept aan van deze chiapudding met blauwe bes en banaan. Lekker fruitig en gemakkelijk te maken. Ook ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt in de ochtend, want je kunt deze chiapudding een avond van te voren al maken. 

Deze chiapudding bevat maar liefst 10! gram vezels per portie. Mocht je liever iets meer eiwitten willen. Vervang dan de amandelmelk eens door sojamelk of halfvolle melk. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je nauwelijks nog een zoetstof nodig hebt. Je kunt natuurlijk volop variëren qua toppings het is maar net wat je nog thuis hebt liggen, maar probeer ook zeker eens de blauwe bessen met kokos. 

Ingrediënten 

Voor twee personen

  • 40 gram chia zaad
  • 240 ml amandelmelk (ongezoet) of andere plantaardige melk
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • ½ banaan geprakt
  • 1 tl geraspte gember

Toppings:

  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 el kokos snippers

Zo maak je de chiapudding

  • Doe de halve banaan samen met de amandelmelk, de agave siroop, de gember en het kaneel in de blender en mix dit fijn.Roer de melk mix door de chia zaad.
  • Doe het mengsel in een afgesloten bakje en zet het in de koelkast voor minimaal 1 uur of een nacht.
  • Haal de chia pudding uit de koelkast. Doe de pudding over 2 glaasjes en verdeel de blauwe bessen erover. Strooi er wat kokos snipper overheen.
  • Eet smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 234 kcal
  • 10 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
  • 5 gram eiwitten
  • 25 gram koolhydraten
  • 10 gram vezels

Dit recept is gemaakt door Remke van Fitfoodstylenl