Chinese tomatensoep

27-01-2019

Zoals jullie misschien wel weten is Daniëlle van needforfood.nl een tijdje mijn gastblogger geweest! Helaas is er een tijd van komen en gaan en gaat Daniëlle ermee stoppen vanwege haar nieuwe baan. Gelukkig deelt ze dit heerlijke recept nog even met ons! Daniëlle heel erg bedankt voor de recepten die je voor FoodLies hebt gecreëerd! 

Niet getreurd de heerlijke recepten blijven gewoon op de blog! 

4 personen - glutenvrij - lactosevrij  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje naar keuze (minder zout)
  • 700 ml passata
  • 1 el ketjap
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • 3 stengels bosui
  • 100 gram taugé
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Snijd de ui en knoflook grof. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten met een snufje zout. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de gember en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee. 
  • Voeg het bouillonblokje en 250 ml water toe en pureer glad. Zet de pan terug op het vuur en voeg de passata, 250 ml water (spoel de fles hiermee uit, zodat je alle passata meeneemt), ketjap, suiker en witte wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zodra de soep tegen de kook aan zit voeg je de kipfilet toe. 
  • Gaar deze 10 tot 15 minuten, haal uit de pan, pluk met twee vorken uit elkaar en voeg weer toe aan de soep.
  • Snijd ondertussen de bosui, bak een omelet van de eieren en snijd deze in reepjes. Serveer de soep met de omelet, bosui en taugé.