Couscous met groene groenten

23-10-2018

Een makkelijke maaltijd om te maken, vol met groene groentes en verse kruiden. Ideaal als avondeten, maar ook handig mee te nemen als lunch! Met deze maaltijd krijg je je dagelijkse portie groenten al bijna binnen. Zo moeilijk hoeft het dus niet te zijn om genoeg groenten te eten. Wil je het recept liever met wat minder koolhydraten? Vervang dan de couscous door ± 300 gram bloemkoolrijst. 

2 personen - vegetarisch 

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren couscous
  • 300 ml hete kippenbouillon
  • 75 gram doperwten (diepvries)
  • 150 gram broccoliroosjes
  • 1 courgette 
  • 75 gram feta of geitenkaas
  • 2 el amandelschaafsel 
  • 3 el peterselie
  • 3 el basilicum 
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je de couscous

  • Doe de broccoliroosjes in de keukenmachine en maal fijn. Doe dit samen met de couscous en doperwten in een schaal en giet de gloeiend hete bouillon erover. Dek af met folie en zet 10 minuten opzij. 
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de courgette in dunne plakjes en meng met een halve eetlepel olijfolie, peper en zout. Grill de plakjes courgette zo'n 3 minuten per kant. 
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Snijd de peterselie en basilicum fijn en meng dit samen met de courgette, een eetlepel olijfolie, peper en zout door de couscous. 
  • Maak af met de feta en het amandelschaafsel.

Gemiddelde voedingswaarde

  • 514 kcal
  • 22 gram eiwit
  • 57,1 gram koolhydraten
  • 20 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl