Couscous met kip en 

02-10-2018

Inmiddels zijn er veel couscous recepten te vinden op mijn blog. Dit komt omdat ik het erg vaak maak, het zo gemakkelijk en gezond is. Door de volkoren variant van couscous te kiezen, maak je deze maaltijd namelijk een stuk voedzamer, aangezien volkoren producten veel vezels bevatten. Combineer met lekker veel groenten en genieten maar!

Ingredi├źnten

  • 100 gram volkoren couscous
  • 200 ml sterke kippenbouillon (minder zout)
  • 150 gram kipfilet
  • 2 tl za'atar
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • Halve komkommer
  • 75 gram doperwten
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram babyspinazie
  • 50 gram gedroogd fruit
  • 20 gram ongezouten amandelen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je de couscous

  • Marineer de kip in een eetlepel olijfolie, de za'atar, geperste knoflook en peper en zout. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kip op een bakplaat met bakpapier tot deze gaar is (afhankelijk van de dikte). 
  • Doe de couscous met de doperwten in een kom en schenk de hete bouillon erover. Dek af en laat staan. 
  • Halveer de komkommer in de lengte; verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes. Snijd de tomaatjes, snijd de peterselie fijn en het gedroogde fruit in stukjes. 
  • Snijd de kip, wanneer deze gaar is, ook in stukjes. Meng de kip samen met de komkommer, tomaten, babyspinazie, peterselie, gedroogd fruit en amandelen door de couscous. 
  • Maak af met een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.