De Brandweerkantine

22-08-2018

Het heeft even geduurd, maar een tijd geleden waren Manon en ik te gast bij De Brandweerkantine in Maastricht en wat is deze stad toch mooi. Het barst van de knusse hotspots, gezellige pleinen en leuke winkels. Een echte aanrader dus! 

Een plek waar je iedere dag van de week om 10.00 uur al terecht kunt of je nou gaat voor een goed ontbijt, een lekker kopje koffie of een uitgebreide lunch. Bij de Brandweerkantine kan het in ieder geval allemaal en is er genoeg te kiezen. Zowel voor de vegetariër als de vleeseter! 

Het interieur is zo waanzinnig dat je gelijk veel inspiratie krijgt. Met snel en gratis internet is het gelijk een prima werkplek en iets lekkers erbij maakt het dan helemaal af. Manon en ik kwamen er niet om te werken, maar om lekker te lunchen! Rond 12:30 stapte we de kantine binnen. Te beginnen met een cappuccino en verse muntthee. 

Ik koos voor rogge zuurdesembrood met zoete aardappel, geroosterde paprika, rode ui, koriander en limoen en Manon ging voor de pita met geplukte kip, salade van wortel, bosui, koriander en 'n chilisausje! Zelf vond ik het rogge zuurdesembrood wat minder, maar de toppings maakte het helemaal af! De pita was overigens heerlijk. De volgende keer ga ik zeker weten voor deze of een ontbijt! Keus genoeg in ieder geval. 

Elke dinsdag avond vanaf 20:30 uur wordt de kantine omgetoverd tot bioscoop voor de leukste films en woensdag avond kun je er trouwens ook nog ping pong spelen voor de liefhebber! Veel meer dan alleen eten kun je dus bij de Brandweerkantine! 

Het personeel is erg vriendelijk, wat ik ook altijd erg belangrijk vind! Ben je een keer in Maastricht? Dan raad ik je deze hotspot dus zeker aan! 

B*kantine

  • Capucijnenstraat 21
  • 6211 RN Maastricht
  • +31(0)43 852 2229