De koffietest

02-04-2018

Ik ga op kamers vanaf eind juni! Super tof, maar er komt veel bij kijken. Een goede koffiezetapparaat kan natuurlijk niet ontbreken als koffie liefhebster. Het apparaat had ik dan al snel gevonden. Namelijk de Nespresso Krups koffieapparaat Inissia XN1001! Een klein en compact koffieapparaat. Ideaal! Natuurlijk in de kleur wit.

Er gaat niets boven een goede kop koffie! "

Het apparaat was dus snel gevonden, maar nu de koffie nog! Welke koffie is nou het allerlekkerste? Er zijn namelijk zoveel soorten, waar moet je dan beginnen? Zelf vind ik het jammer om in een keer heel veel te bestellen, dadelijk bevalt de koffie mij niet en zit ik met heel wat capsules die niet worden gebruikt. Dat zou jammer zijn. 

Bij de aanschaf van het apparaat zat gelukkig een proefpakketje met bijna alle smaken van Nespresso zelf! Top, ideaal zo kun je namelijk elke smaak proeven zonder dat je er direct 10 van alles moet bestellen. Ook zat er een koffie korting bij dus bestelde ik nog 50 capsules extra. De vanille, karamel en chocolade espresso wilde ik graag proberen. Dus dat waren de capsules die ik dan ook bestelde. Maar ik ben een student en om iedere keer meer dan 40 cent te betalen voor een kopje koffie, dat wordt mij net wat te duur, aangezien ik gemiddeld zo'n 4-5 koppen per dag drink.

Ik wilde daarom ook een goedkoper alternatief zodat ik regelmatig kan afwisselen en de echte Nespresso dan ook als bijzonder blijft. Want als je iets iedere dag neemt is het niet meer bijzonder en ben je er zo aangewend. Ik ging dan ook opzoek naar een goedkoper alternatief en heb daar een uitgebreide test mee gedaan. 

De Koffiejongens

Via Instagram kreeg ik van iemand de tip dat de koffie van Dekoffiejongens erg lekker is. Deze moest ik dus proberen en weet je wat fijn is? Ze hebben gewoon proefpakketjes die je kunt bestellen. Zo heb je van ieder soort een aantal capsules. Ik had er al veel goede verhalen over gehoord dus ik was erg nieuwsgierig. De koffie was boven verwachting lekker. Een goede krachtige koffie smaak. Ja daar houd ik wel van. De espresso komt trouwens ook goed naar voren in de cappuccino, erg lekker! 

Mijn oordeel

  • Espresso: 8,5
  • Lungo: 8,5 
  • Ristretto: 8 
  • Decaf: 8 

Koffiecupster

Ook bij de Koffiecupster kun je een proefpakket bestellen. Ik testte het merk: Perrucci. Voor € 12,99 heb je maar liefst 40 cups. Met een mix van ristretto, espresso en lungo! Daarnaast zijn ze ook bezig met het produceren van melk cups, zodat je met je Nespresso apparaat ook cappuccino's kunt maken, zonder melkopschuimer en deze mocht ik alvast testen. Ik vond hem lekker, maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar de melkopschuimer, aangezien ik liever plantaardige melk gebruik namelijk. Naast het merk Perrucci kun je bij de koffiecupster ook nog voor andere merken terecht. Het is ook belangrijk om regelmatig je apparaat te reinigen. De reinigingsproducten zijn ook via de webshop te bestellen. 

Mijn oordeel

  • Lungo Vivo: 7,5
  • Espresso Forte: 8,5
  • Ristretto Intenso: 8
  • Lungo Dolce: 6,5 (voor mij niet sterk genoeg)
  • Espresso Classico: 7

De eerste twee merken zijn getest. Er komt snel een uitgebreidere review aan met onder andere de cups van de Albert Heijn, L'OR en Hema.