De koffietest

08-06-2018

Ik ga op kamers vanaf eind juni! Super tof, maar er komt veel bij kijken. Een goede koffiezetapparaat kan natuurlijk niet ontbreken als koffie liefhebster. Het apparaat had ik dan al snel gevonden. Namelijk de Nespresso Krups koffieapparaat Inissia XN1001! Een klein en compact koffieapparaat. Ideaal! Natuurlijk in de kleur wit. 

Het apparaat was dus snel gevonden, maar nu de koffie nog! Welke koffie is nou het allerlekkerste? Er zijn namelijk zoveel soorten, waar moet je dan beginnen? Zelf vind ik het jammer om in een keer heel veel te bestellen, dadelijk bevalt de koffie mij niet en zit ik met heel wat capsules die niet worden gebruikt. Dat zou jammer zijn. 

Bij de aanschaf van het apparaat zat gelukkig een proefpakketje met bijna alle smaken van Nespresso zelf! Top, ideaal zo kun je namelijk elke smaak proeven zonder dat je er direct 10 van alles moet bestellen. Ook zat er een koffie korting bij dus bestelde ik nog 50 capsules extra. De vanille, karamel en chocolade espresso wilde ik graag proberen. Dus dat waren de capsules die ik dan ook bestelde. Maar ik ben een student en om iedere keer meer dan 40 cent te betalen voor een kopje koffie, dat wordt mij net wat te duur, aangezien ik gemiddeld zo'n 4-5 koppen per dag drink.

Ik wilde daarom ook een goedkoper alternatief zodat ik regelmatig kan afwisselen en de echte Nespresso dan ook als bijzonder blijft. Want als je iets iedere dag neemt is het niet meer bijzonder en ben je er zo aangewend. Ik ging dan ook opzoek naar een goedkoper alternatief en heb daar een uitgebreide test mee gedaan. 

De Koffiejongens

Via Instagram kreeg ik van iemand de tip dat de koffie van Dekoffiejongens erg lekker is. Deze moest ik dus proberen en weet je wat fijn is? Ze hebben gewoon proefpakketjes die je kunt bestellen. Zo heb je van ieder soort een aantal capsules. Ik had er al veel goede verhalen over gehoord dus ik was erg nieuwsgierig. Helaas kan ik met mijn apparaat geen ristretto zetten, dus heb ik alleen de lungo en de espresso getest:

  • Espresso: 7,5
  • Lungo: 8 

Eindoordeel: 7,8! Tot nu toe is deze lungo de lekkerste alternatief op de Nespresso! Ik kan hem je dan ook zeker aanraden. Ook was de espresso erg goed en sterk genoeg van smaak. 


Abbonenemt vorm

Koffiecupster

Ook bij de koffiecupster kun je een proefpakket bestellen. Ik testte het merk: Perrucci.