De Notenlaer + winactie

11-12-2018

Ik ben echt dol op noten. Mijn all-time favourites zijn cashewnoten, maar daarnaast vind ik pecannoten ook echt heel erg lekker. Eigenlijk alle noten wel! Ik gebruik ze zowel in hartige als zoete gerechten en ze geven het gerecht net wat meer pit door de heerlijke bite! Ook kun je eindeloos blijven variëren met soorten noten en zijn ze ook een prima vervanger voor vlees. Het wordt dan ook aangeraden om dagelijks een handje ongezouten noten te eten. Maar wat is er nou zo gezond aan noten en waarom is het niet verstandig om onbeperkt noten te eten? 

Noten leveren onder andere ijzer, vitamine E en vitamine B. Zoals jullie misschien al wel weten, bevatten noten veel vet! Onverzadigd vet wel te verstaan. Dit is dan ook de reden dat noten relatief veel calorieën bevatten en het dus niet verstandig is om een hele zak ervan leeg te eten. Een handje noten is dan ook een prima tussendoortje of vervanger voor vlees en past juist in een gezonde levensstijl. 

Noten beschermen ons lichaam tegen bepaalde hart- en vaatziekten en verlaagt het LDL-cholesterol, het slechte cholesterol, dat niet goed is voor de bloedvaten. Het dagelijks eten van een portie noten per dag, brengt dus gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten noten zoals: cashewnoten, amandelen, walnoten, hazelnoten, pecannoten en de wat minder bekende noten: paranoten en macadamianoten. Wist je dat amandelen eigenlijk helemaal geen noten zijn, maar fruit? Toch worden ze toch noten gerekend vanwege hun eigenschappen. 

Daarnaast kun je ook onderscheid maken in ongebrande, gebrande en geroosterde noten. Ongebrande noten worden ook wel rauwe noten genoemd en zijn niet bewerkt. Veel mensen denken dat gebrande noten geroosterd worden in de oven, maar dit is vaak niet het geval. Gebrande noten worden namelijk vaak gefrituurd! Hierdoor bevatten ze iets minder voedingsstoffen dan rauwe noten, maar het scheelt niet veel. Doordat noten al veel onverzadigde vetten bevatten, nemen ze ook nauwelijks olie op. Zelf rooster ik altijd rauwe noten in de oven, omdat ik dat het allerlekkerste vind en geroosterde noten, de naam zegt het al, worden geroosterde doormiddel van droge lucht en zonder olie.

In principe maakt het niet heel veel uit voor welke noten je gaat, zolang je maar voor de ongezouten variant gaat! 

Notenlaer 

Noten zijn tegenwoordig in alle supermarkten verkrijgbaar. Toch bestel ik mijn noten het liefst bij de Notenlaer, omdat ik deze gewoon het allerlekkerste vind. Ik proef het verschil dan ook zeker, aangezien deze noten namelijk lekker vers zijn en dat zijn ze van de supermarkt vaak niet! De Notenlaer is een echt familie bedrijf en heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de notenbranche. Naast noten kun je er ook terecht voor pitten, zaden, gedroogd fruit, chocolade, superfoods en nog veel meer. 

" Bij ons koop je verse en gebrande noten van uitsluitend de beste kwaliteit. Wij leveren een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten in kleine en grote hoeveelheden tegen betaalbare prijzen. Met een zeer hoge klantbeoordeling en duizenden tevreden klanten zorgen wij dagelijks voor 100% tevredenheid bij alle bestellingen. " - Notenlaer 


RECEPTEN MET NOTEN EN PITTEN


WINACTIE 

Wil jij zelf eens de producten van de Notenlaer proberen? Dan heb jij geluk! Met de code FOODLIES10 krijg je maar liefst 10% korting op je aankoop bij De Notenlaer

Daarnaast heb ik ook een leuke winactie en mag ik één van jullie blij maken met onderstaand pakket! Hoe jij kans maakt? Simpel. 

  1. Reageer onder deze post op Instagram wat jij wil gaan maken met deze producten.
  2. Volg @denotenlaer en @foodlies.nl op Instagram en/of Facebook. 
  3. Meer kans maken? Repost dan mijn post van de winactie in je Instagram story en vergeet ons niet te taggen!