De Zuivelhoeve

18-05-2018

Het ene pakket zuivel is nog maar net de koelkast uit en dan staat er alweer een nieuw pakket voor de deur. Dit keer van de Zuivelhoeve. Ik denk dat de meeste van jullie de producten wel eens hebben geprobeerd of in ieder geval in de winkel hebben zien liggen. Daarnaast is er in elke stad bijna ook wel een Zuivelhoeve winkel te vinden. Dat winkeltje met kaas, noten, zuivel en nog veel meer! Vanaf kleins af aan vonden mijn zus en ik deze winkel al geweldig. Voor een goede borrelplank deden we dan ook vaak daar de inkopen en nog steeds. Dit keer schrijf ik een artikel over de zuivel van de Zuivelhoeve. 

Als je weet wat je eet, proef je meer! "

Dit is de slogan van de Zuivelhoeve en gelijk hebben ze. Als je weet wat je eet, proef je naar mijn mening inderdaad meer. Al heel veel generaties wordt er gewerkt aan de producten en dit met 100% weidemelk. De zuivel is dan ook afkomstig van de boerderij. Blije koeien en heerlijke melk staat dan ook centraal. 

De producten van de Zuivelhoeve kom je overal tegen, kijk maar eens om je heen. Bijna in iedere supermarkt zijn de producten namelijk wel te vinden, maar ook bij instellingen en ziekenhuizen. Ook niet zo gek natuurlijk, want die portie verpakkingen zijn ideaal en zo heb je gelijk minder verspilling. Daarnaast zijn de producten niet alleen in eigen land te vinden, maar ook bij onze buurlanden België en Duitsland. Nog even en je vindt de Zuivelhoeve wereldwijd! 

Duurzame zuivel, gemaakt met respect voor onze koeien, onze boeren en het milieu." 

De Zuivelhoeve hecht ook veel waarde aan duurzaamheid. Hierbij maken ze onder andere gebruik van groene stroom, wordt het bronwater hergebruikt, wordt er bij het transport aan carpooling gedaan en nog veel meer. Belangrijk, vind ik zelf namelijk ook! 

Je kent ons hoogstwaarschijnlijk van onze onmeunig lekkere Boer'n Yoghurt® en Boer'n Vla®. Heerlijk romig en loeivers en geschikt voor elk moment van de dag. "

Het assortiment is erg uitgebreid. Van Boer'n yoghurt tot Boer'n vla. Voor ieder moment van de dag. Als ontbijt, toetje of tussendoortje, wanneer jij er zin in hebt! De Boer'n yoghurt topcup is ideaal voor onderweg en even eerlijk. Wat is er nou lekkerder dan vanille vla met vers fruit als toetje? 

Boer'n yoghurt met Licor 43

Aan humor ontbreekt het trouwens ook niet bij de Zuivelhoeve. We hebben hun 1 april grap vast allemaal nog vers in ons geheugen en misschien heb jij zelf ook wel gereageerd op hun Facebook post. Ik heb het dan natuurlijk over de boer'n yoghurt met Licor 43! En ik moet eerlijk zijn, die lust ik zelf ook wel. 

Ik ontving de volgende producten:

  • Boer'n yoghurt aardbei - een stevige, volle yoghurt met het frisse van aardbei.
  • Boer'n yoghurt noten - frisse yoghurt met een topcup vol noten. Ideaal voor onderweg.
  • Boer'n yoghurt vanille vla - een stevige yoghurt met vanille smaak.
  • Boer'n vla duo vanille chocolade - Volle vanille vla met een twist van chocolade.
  • Boer'n vla vanille - zoals vanille vla hoort te zijn. 
  • Boer'n yoghurt naturel - heerlijk vol en stevig voor elk moment van de dag.

Haver yoghurttaartjes 

Met mango en pistache - om je zelf echt eens te verwennen. 

4 personen 

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 175 gram (spelt)bloem
  • 75 gram fijne havermout
  • 4 el zonnebloem olie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el kokosbloesem suiker
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1/3 ei

Yoghurt vulling

  • 350 gram boer'n yoghurt naturel
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 shots vanille drups of 2 tl vanille extract 

Voor de topping

  • 100 gram mango fijn gesneden
  • 15 pistache noten

Zo maak je de taartjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetenlucht en vet de tartallete vormpjes in met bakspray. 
  • Roer de boter zacht in een om en klop het ei los in een apart kommetje. Doe 1/3 van het ei in de kom bij de boter.
  • Meng vervolgens in een aparte kom de bloem, havermout, kaneel, kokosbloesem suiker, zout en bakpoeder en doe het bij het boter mengsel in.
  • Kneed het tot een grof kruimelig deeg en vul de tnrtelette vormpjes met het deeg, heel dunnetjes zodat er een bakje ontstaat. In de oven zet het deeg namelijk nog uit. Het kan zijn dat je iets overhoud. Bak de kruimels gewoon mee in de oven. Erg lekker namelijk. 
  • Bak ze in 30 minuten goudbruin in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. 
  • Als de cups zijn afgekoeld ga je verder met de yoghurt vulling.
  • Week de gelatine blaadjes in koud water en knijp ze vervolgens uit. Doe de gelatine blaadjes samen met 5 eetlepels water in een pan en laat de gelatine oplossen. Let op, het water mag niet koken! 
  • Als de gelatine is opgelost, laat je het op kamer temperatuur komen. De gelatine mag niet gaan binden, let hier op. 
  • Doe vervolgens het gelatine mengsel door de yoghurt samen met de vanille en roer goed door.
  • Vul de cups met het yoghurt mengsel en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 
  • Snijd na 3 uur de mango in fijn blokjes en hak de pistache noten grof. 
  • Verdeel het over de taartjes heen en genieten maar.