Den Eelder

06-05-2018

Zuivel ik ben er dol op. Wat was ik blij toen den Eelder bij mij langs kwam met wel heel veel yoghurt, vla en toetjes. Ik kon het zelf niet geloven, ja zoveel was het! Van chocolade vla tot geitenmelk je kon het zo gek niet bedenken. Maar Lisa wat ga je met al dat zuivel doen? Dat was de eerste vraag toen mijn ouders thuis kwamen en al het lekkers zagen staan. Geen probleem, jullie mogen mee eten, maar eerst ga ik er mee aan de slag om er heerlijke recepten mee te maken. Maar met welke vla, yoghurt, melk of boter moet ik beginnen?

Den Eelder

Sinds 1983 bestaat het familiebedrijf den Eelder al en sinds dien was hun doel om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval en dat proef je! 

" Het doel was altijd om een mooi product te maken, boven het maaiveld uit te steken (want daar schijnt de zon) en te bloeien op de plek waar je geplant bent" 

Dit hanteert de nieuwe generatie naar al die jaren nog steeds en ze willen heel Nederland blijven verassen met de ouderwets lekkere boerenzuivel. Tegenwoordig zie je steeds meer zuivelproducten met minder calorieën, suikers en vet. Maar naar mijn mening moet een toetje dit juist bevatten, want een toetje is iets extra's, een verwen momentje voor mij! 

Gelukkig heeft den Eelder naast roomyoghurt ook halfvolle yoghurt en melk producten voor ieder moment van de dag. Halfvolle melk en yoghurt staan namelijk gewoon in de schijf van vijf en zijn enorm gezond. Een bron van calcium en eiwitten, wat wil je nog meer? Een goede smaak natuurlijk! Dat is bij den Eelder gelukkig geen probleem. 

Producten

"Koemelkproducten of geitenmelkproducten, bij den Eelder staat voor iedereen één ding voorop: de producten die we maken moeten superlekker zijn. Daarom gebruiken we alleen natuurlijke ingrediënten en bereiden we al onze zuivel op ambachtelijke wijze."

Volle melk, halfvolle melk, karnemelk en geitenmelk. Dit zijn de vier melksoorten die te verkrijgen zijn bij den Eelder. Naast melk kun je er ook terecht voor onder andere vanilleyoghurt, halfvolle yoghurt, schep yoghurt, chocoladevla, appel kaneel roeryoghurt, roomyoghurt en aardbeien schepyoghurt. Maar dit is niet alles. Het gehele assortiment vind je hier.  Wat ik ook zo enorm tof vind is de verpakking van de vruchten roomyoghurt. Ja een oog voor detail heb ik altijd en dus ook voor mooie verpakkingen. Soms koop ik een product dan ook alleen omdat de verpakking zo mooi is. 

Mijn favorieten?

Pfoe dat is wel moeilijk kiezen. De voedingswaarde van de halfvolle standyoghurt vind ik erg fijn en daarnaast is deze yoghurt lekker stevig maar toch luchtig. Heerlijk met wat granola en vers fruit. Mijn favoriete toetjes waren de aardbei rabarber en de appel kaneel roomyoghurt. Een volle romige smaak. Ja een echt verwen moment! Want soms moet je jezelf dat gewoon gunnen toch! Het gaat bij mij om de balans. Daarnaast was ik ook fan van de geitenboter. Fijn mild van smaak en eens iets anders dan de standaard boter in je koelkast. Zeker het proberen waard! Daarnaast heb ik geen minpunt over de andere producten, die waren ook heerlijk. Maar dit waren my favorites!