Drie keer ontbijten met banaan, blauwe bes en kokos.

14-05-2018

Als je een foto van mij voorbij ziet komen, dan valt het je misschien vaak wel op dat ik regelmatig de combinatie banaan, blauw bes en kokos eet. Deze drie smaken gaan namelijk perfect samen en geven je ontbijt een zomerse smaak. Dat is misschien dan ook wel de reden dat ik zo dol ben op deze combinatie! Wie herkent zich hier nog meer in?

Ben jij net zo dol op deze combinatie, dan heb jij geluk! Ik deel namelijk drie recept met je. Ben jij niet zo dol op deze combinatie? Probeer het dan met deze recepten nog eens, want ik kan bijna niet geloven dat iemand dit niet lekker vindt! 

Pannenkoeken

Met banaan, blauwe bes en kokos, duh! 

Ingrediënten 

Voor de pancakes

  • 1 banaan
  • 30 gram havermeel*
  • snuf kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el magere (citroen)kwark
  • 40 gram blauwe bes
  • rasp van 1/2 citroen 

Voor de toppings

  • 5 schijfjes banaan
  • 5 blauwe bessen
  • 5 pecannoten
  • 1 tl kokosrasp

Zo maak je de pancakes

  • Prak de banaan fijn.
  • Meng de havermeel met kaneel en bakpoeder. Voeg het ei, de banaan en kwark toe en roer of mix het in een keukenmachine tot een beslag.
  • Snijd de blauwe bessen voor het beslag door de helft en rasp de citroen boven het beslag. Voeg de blauwe bessen ook toe aan het beslag en roer nogmaals door.
  • Zet een pan op het vuur en verhit wat olie of boter in de pan.
  • Bak ongeveer 7 pannenkoekjes van het beslag goudbruin.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en verdeel de schijfjes banaan, pecannoten, blauwe bessen en kokosrasp over de pannenkoekjes en smullen maar. 

Bananenbrood

Met eeuh, banaan, blauwe bes en? 

Ingrediënten

  • 160 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen (het liefst zo bruin mogelijk)
  • 3 eieren
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram blauwe bes
  • 1 el kokosrasp

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en spray of vet de bakvorm in.
  • Meng het speltmeel, de bakpoeder en het kaneel met een snufje zout.
  • Doe dit vervolgens in de keukenmachine met twee bananen in stukjes en de eieren en mix het tot een glad beslag.
  • Snijd de laatste banaan in blokjes en roer dit samen met de cashewnoten, blauwe bessen en kokosrasp door het beslag heen.
  • Je kunt er eventueel nog één el honing of 4 flavour vanille shotsaan toevoegen voor meer zoetigheid.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-50 minuten goudbruin en gaar.

Overnight oats

Met mijn drie lievelings toppings

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 125 ml melk
  • 1 el chiazaad
  • Vanille shot / zoetstof
  • 100 gram kwark
  • halve banaan
  • handje blauwe bes
  • 1 el granola naar keuze
  • 1/2 el kokosrasp
  • 3 pecannoten

Zo maak je de overnight oats

  • Pak een afsluitbaar potje en doe hier de havermout, melk en chiazaad in. Roer het goed door, doe de deksel er op en laat het een nachtje in de koelkast staan.
  • De volgende ochtend roer je de kwark en de zoetstof er doorheen.
  • Snijd de banaan nog even in plakjes.
  • Top je overnight oats af met de granola, blauwe bessen, plakjes banaan, kokosrasp en de pecannoten niet te vergeten.