Essentialiving Planner

17-12-2017

Een fijne agenda of planner? Ik ben er al jaren naar opzoek. Helaas voldeed nog geen één agenda aan mijn wensen! Ik was op zoek naar een agenda met veel ruimte, waar ik overzichtelijk mijn afspraken in kon opschrijven met daarnaast nog ruimte voor to do listen en meer. Daarom begon ik met bullet journal zodat ik mijn eigen agenda zelf kon samenstellen. Helaas kostte dit veel tijd en was het ook niet altijd overzichtelijk. Ik ging op zoek naar een beter alternatief en kwam bij de planner van Essentialiving uit. Al mijn wensen in één planner. Eindelijk ik heb hem gevonden!

Essentialiving

Gaby is essentialist en de eigenaresse van Essentialiving. Ze wil graag de wereld een stuk positiever maken door mensen te helpen met meer rust en ruimte in hun leven. Schrappen totdat de dingen overblijven die jij essentieel vindt. Dit is de manier op weg naar vrijheid. "Een leven met die dingen die er voor jou toe doen. Het verschil met minimalisme? Het gaat niet om leven met zo min mogelijk, maar om leven met alleen wat jij essentieel vindt. Jij mag het zeggen!" - Gaby

De Planner

" De essentialiving planner helpt je om je dagelijkse leven meer structuur te geven. Om zo soepel mogelijk de to do's die er nou eenmaal bij horen, af te kunnen vinken. Zodat je niet meer het gevoel hebt continu achter de feiten aan te lopen en je zelf weer in de drivers' seat komt. Werken met de essentialiving planner maakt je hoofd leeg doordat je overzicht hebt. Bovendien helpt de planner je om focus aan te brengen en om je balans in de gaten te houden. Alles met het doel meer rust te vinden en tijd over te houden voor de leuke dingen in het leven."

Ik gebruikte voorheen wel 4 verschillende agenda's, schriften, boeken etc. om mijn afspraken, to do listen en dergelijke in op te schrijven. Handig? Nee, absoluut niet! Zo krijg je namelijk echt een chaos en vergeet je nog steeds de helft. Gelukkig kwam ik de planner van Essentialiving tegen. Een moderne planner, met veel ruimte en een hele fijne indeling! 

De onderdelen van de planner

Balance creator en wekelijkse balance check

Deze vul je in het begin van het jaar in. In 7 stappen krijg je inzicht in waar jij je tijd en energie aan besteedt. Hiermee wordt je (dis)balans duidelijk en kun je zelf kijken wat je hieraan wil gaan veranderen. Elk weekoverzicht heeft ook weer aan balans check.

Wekelijkse focuspunt
Elk week is het mogelijk om één focus op te geven. Deze focus dwingt je een keuze te maken wat je wilt bereiken die week. 

To do's per dag, weekindeling en maandoverzicht

Wat ik super handig vind, is dat je onder elke dag een to do list hebt staan. Zo kun je in het begin van de dag opschrijven wat je die dag gedaan wil hebben. De weekindeling vind ik ook erg fijn, zo kun je in één oogopslag zien wat er die week moet gebeuren. Het liefst gebruik ik ook nog kleurtjes voor meer duidelijkheid. En last but not least een maandoverzicht! Zo heb je een duidelijk overzicht van de gehele maand. Vind ik altijd erg fijn! 

Maaltijd planner

Als foodie word ik hier ontzettend blij van! Zo kun je voor elke dag het diner plannen en vind je ook elke week een gezond recept van PuurSuzanne. Dit recept is terug te vinden op de website. "De recepten zijn vegetarisch, eenvoudig binnen een half uur te bereiden, en hebben alleen pure, onbewerkte voedingsmiddelen als ingrediënten." 

Ontspanning

Er is in deze planner ook nog gedacht aan jawel: ontspanning! Een 'fun things' lijst voor dingen die je dat jaar graag wilt doen, een 'lovely thoughts & memories' lijst om speciale momenten van dat jaar niet te vergeten en kleurplaten voor volwassenen om even los te komen van alle prikkels om ons heen.

Daarnaast is er ook veel schrijfruimte in de planner en staat er elke maand een nieuwe inspirerende quote klaar! 


Wil jij 2018 goed en overzichtelijk beginnen? Wil jij meer balans en rust in 2018 en ook nog eens je doelen behalen? Aarzel niet en bestel de Essentialiving planner, voor een duwtje in de rug! Maak 2018 jou jaar en investeer in jezelf! Geniet van de leuke & kleine momenten en doe dingen die je gelukkig maken, want dan wordt het leven een stuk beter! 

De eerste afspraken voor 2018 heb ik inmiddels al genoteerd in mijn planner!  Ben jij enthousiast geworden? Neem dan snel een kijkje op de website van Essentialiving en bestel jouw eigen planner om 2018 goed mee te beginnen!