Essentialiving

19-09-2018

Gaby is essentialist en de persoon achter essentialiving. Haar doel is de wereld een stukje positiever maken door mensen te helpen met meer rust en ruimte in hun leven. Met haar tools leer je dingen te schrappen in het leven die niet belangrijk voor je zijn. Om zo de belangrijke dingen in het leven over te houden. 

"Schrappen totdat de dingen overblijven die jij essentieel vindt en jij je daarop kan focussen."

Je krijgt er rust en ruimte voor terug. Het verschil met minimalisme is dat het niet gaat om een leven met zo min mogelijk, maar een leven met alleen dat wat jij essentieel vindt. Dit werkt voor mij ook heel goed. Aangezien ik het vaak druk heb, vind ik het belangrijk om mij te focussen op dingen die essentieel zijn. Zo kan ik betere keuzes maken en houd ik uiteindelijk tijd over en een rust in mijn hoofd.

Ik vergeet nog regelmatig dingen, maar door de planner te gebruiken kan ik alles opschrijven. Als ik dingen opschrijf instaat er rust. Ik heb geen hele to do listen meer in mijn hoofd zitten, ze staan nu op papier en zo vergeet ik ze niet! Het creëert voor mij ook een overzicht van de week en het liefst gebruik ik kleurtjes. Iedere activiteit heeft zijn kleur. Dat maakt het voor mij nog duidelijker. 

In mijn leven heb ik inmiddels al redelijk wat bereikt, jammer dat ik er alleen zo weinig bij stil sta en altijd maar door wil gaan. Met het Journal boek is dit gelukkig verleden tijd. Door het iedere ochtend in te vullen sta ik stil bij mijn leven. Waar ben ik dankbaar voor, wat gaat er goed en wat kan er beter. Het geeft mijn ochtend structuur en dat vind ik fijn. De ochtend beginnen met stilstaan bij je zelf is misschien wel het beste wat er is. Met een kop koffie erbij maak ik er een ontspan momentje van. 10 minuten per dag even alleen ik & mijn journal. Heerlijk vind ik het. 


Essentialiving planner 2019

Het is nog wat vroeg, maar ik heb hem in ieder geval alvast in huis!

" De Essentialiving Planner helpt je om je dagelijkse leven meer structuur te geven. Om zo soepel mogelijk de to do's die er nou eenmaal bij horen, af te kunnen vinken. Zodat je niet meer het gevoel hebt continu achter de feiten aan te lopen en je zelf weer in de drivers' seat komt."

De planner heeft een luxe uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Het onderscheidt zich van andere planners door de volgende punten:

 • De 'balance creator'. Aan het begin van het jaar vul je deze één keer in. In 7 stappen krijg je inzicht in waar jij je tijd en energie aan besteedt. Hiermee wordt jouw (dis)balans van dit moment duidelijk, en kan je besluiten wat je wilt veranderen om meer in balans te komen.
 • To do listen.  Door deze aan specifieke dagen toe te kennen, wordt duidelijk wat er echt op die dag moet gebeuren.
 • Elke week kan er één focus opgegeven worden, dat dwingt je een keuze te maken wat je die week wilt bereiken.
 • De planner werkt met weekoverzichten, zodat in één oogopslag duidelijk is wat er die week te doen staat. Vind ik vooral erg fijn!

Daarnaast heeft de planner nog veel meer voordelen, benieuwd welke? Neem dan hier een kijkje! 

Journal

Al eerder beschreef ik voor mij het doel van het journal boekje. Het laat mij stilstaan bij het leven. Waar sta ik op dit moment, waar ben ik dankbaar voor en wat wil ik bereiken. Dit zijn onder andere onderwerpen die aanbod komen in het boek. 

Het wordt aangeraden om de journal 's ochtends in te vullen om er het beste resultaat uit te halen. Simpelweg omdat je je focust op de goede dingen in je leven en de dag start met een positieve mindset wat het positief denken stimuleert. Ook geeft een ochtendroutine je dag een kickstart. 

" Door je ochtend op een bewuste manier te structureren, zal je dag rustig beginnen en neem je de tijd voor dingen die voor jou belangrijk zijn. "

Je kunt hem ook 's avonds invullen als dit voor jou fijner werkt. Dan kijk je gewoon terug en reflecteer je op de dag. 

De volgende zes thema's worden in de vragen behandeld: dankbaarheid, intentie, vooruitgang, verwennen, afstand doen van en waarde. 

 De volgende vragen worden dagelijks gesteld om vervolgens dagelijks door jou beantwoord te worden:

 • I'm grateful for
 • my dominant word is
 • I shall take the following small step
 • I'm going to let myself enjoy
 • I am gong to liberate myself from
 • this is what I felt was worthwhile 

Wat het je oplevert?

 •  Positiever in slechts 5 minuten per dag
 •  Meer vreugde, optimisme en geluk
 • Je sterker en zelfverzekerder voelen
 • Meer rust en ruimte in je hoofd en in je leven
 • Actievere houding (meer in de actiestand)

Nadat ik hem zelf een tijdje heb gebruikt zou ik mijn ervaring met jullie delen. 

Benieuwd geworden naar deze toffe tools? Neem dan snel een kijkje op de website van Essentialiving