De Paasbox

08-04-2019

Nog zo'n twee weken en dan is het alweer Pasen. Ik word er altijd vrolijk van. De gezelligheid om mij heen en al het eten. Mijn favoriete maaltijden zijn het ontbijt en de lunch en laat met Pasen nou net brunchen centraal staan. Maar wat kun je nou eigenlijk allemaal maken met de Paasbrunch? Het is soms nog best wel lastig om een recept te vinden die goed bij iedereen in de smaak valt, want brunchen doe je tenslotte niet alleen!

Gelukkig bestaan er tegenwoordig maaltijdboxen en hoef je hier niet altijd zelf meer over na te denken. Ik vind het heel leuk om zelf recepten te bedenken, het is uiteraard mijn werk, maar soms vind ik het ook erg fijn als dit al gedaan. Dit scheelt mij namelijk veel tijd en dat vind ik met feestdagen zoals Pasen ideaal! Zo kan ik veel meer genieten van het moment, zonder al te druk te zijn.

Herken jij dit ook? Dan is de Paasbox van de Familiebox in samenwerking met Handgemaakt brood wellicht iets voor jou. Zonder al te veel moeite zet je in een handomdraai een geweldige Paasbrunch op tafel met verschillende gerechten, van zoet tot hartig. Voor ieder wat wils! 

"Smullen van heerlijke Paas recepten en de geur van versgebakken brood in huis." 

Waarom ik zo'n Paasbox nou zo fijn vind? Het is gewoon gemakkelijk. Je hoeft geen recepten te verzinnen, maar ook geen boodschappen te doen. Boodschappen doen vind ik leuk, maar tijdens de feestdagen vermijd ik de drukte in de supermarkt liever. Daarom is zo'n box de ideale uitkomst, want hij wordt gewoon op 20 april bij jou thuis afgeleverd zodat jij kan genieten van een heerlijke Paasbrunch. Het scheelt zo ook nog eens veel tijd en de recepten zijn gemakkelijk te maken in een korte tijd. 

De inhoud van de Paasbox

De broden

  • 1 groot meergranen brood (Pain Meergranen)
  • 1 groot wit brood (Pain Boulet Naturel)
  • 1 Paasbrood (Pain d'Anglais)
  • 6 ronde bruine broodjes (Pain de Milan)
  • 6 appel rozijnenbroodjes

Het beleg

  • Boerenboter van Weerribben
  • Lekker PUUR vruchten jam van fruitboerderij Vink
  • Hagelslag hazelnoot kokos van Hagelswag
  • Boerderijkaas in plakken
  • Licht gerookte polderham in plakken
  • 10 vrije uitloopeieren
  • 1 komkommer

Wat je maakt met de inhoud

  • Wentelteefjes met kaneel, honing en verse aardbeien
  • Avocadospread met radijsjes en groene cress
  • Zelfgemaakt pindakaas
  • Eggs benedict
  • Eiersalade en meer

Wat ik ervan vind!

Voor de Paasbox betaal je een bedrag van €59,95 voor 4-6 personen. Dit klinkt wellicht veel, maar dit is nog niet eens een tientje per persoon. Als je buiten de deur gaat brunchen ben je al snel het dubbele kwijt met Pasen en wat is er nou gezelliger dan thuis brunchen? Doordat je tijd bespaart omdat je geen boodschappen hoeft te doen en geen recepten hoeft te verzinnen is dit in verhouding dus eigenlijk erg goedkoop. En herken je jezelf wanneer je door de supermarkt loopt en eigenlijk te veel in je karretje doet? Zonder! Dat voorkom je met de Paasbox! 

Ik heb natuurlijk deze Paasbox zelf getest en ik ben zeer tevreden. De kwaliteit van de producten is goed. Het brood van Handgemaakt brood is erg lekker en vers. De recepten zijn makkelijk te bereiden en zowel een goede afwisseling tussen zoet en hartig en de inhoud is zeker goed voor zes personen. 

Wat mij ook opvalt is dat de recepten geheel vegetarisch zijn, maar voor de vleeseter zit er licht gerookte ham bij. Zo is deze box voor iedereen geschikt en dat vind ik top. De recepten zijn door kleine aanpassingen ook gemakkelijk lactosevrij te maken. Kortom geschikt voor het hele gezin. 

Nieuwsgierig geworden en wil jij de box zelf ook bestellen? Dat kan! Ga dan naar de website van de Familiebox om jouw Paasbox te bestellen, zodat jij op 20 april alle Paas boodschappen voor de lekkerste Paas recepten al in huis hebt. 


Recept Paas wentelteefjes

Met aardbeien, kaneel en honing

Ingrediënten

Voor zes personen

  • 6 sneden Pain boulot naturel
  • 250 ml melk
  • 1 el kaneel
  • 4 el honing
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eieren
  • 3 el suiker (eventueel ook weg te laten)
  • scheutje olijfolie

Zo maak je de wentelteefjes

  • Bak de Pain boulet naturel op 200 graden af volgens de bijgevoegde bak instructies. Laat afkoelen en snijd in sneden van 1-2 cm dik. (Ik zeg lekker dikke sneden ervan snijden).
  • Meng in een diepbord de eieren met de melk, suiker en kaneel. Wentel de broden één voor één door het beslag. Zo mogen flink smeuïg zijn.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en leg zoveel wentelteefjes in de pan als past. Bak de wentelteefjes 2-3 minuten per kan totdat de buitenkant lekker knapperig is en de binnenkant nog smeuïg. 
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. 
  • Haal de wentelteefjes uit de pan en stapel ze op een bord. Besprenkel met wat honing en vergeet de aardbeien er niet op te leggen. Ook lekker met wat extra chocolade eitjes.