Fika

23-09-2017

Fika is een gezellige hotspot is het sfeervolle centrum van Nijmegen. Nijmegen is een van mijn favoriete steden als het gaat om hotspots. Zoveel keus elke keer weer. Dit keer was het Scandinavische Fika aan de beurt. De lunch hotspot van Nijmegen als je het mij vraagt! Met het gezellige interieur voel je je gelijk thuis!

Fika

Fika is een hippe hotspot dat is gevestigd in Nijmegen. Sinds 2015 is Fika geopend. Je kunt er terecht voor een ontbijt, lunch of borrel en natuurlijk kunnen de zoete gebakjes ook niet ontbreken op de menukaart. Alles met een knipoog naar de Scandinavische landen. "Deens design siert ons interieur en Zweedse garnalen, Danish blue kaas en Noorse zalm vullen jullie buik." Ga jij voor een cappuccino met soja melk, gember thee of toch liever voor een ijsthee? Ook aan drankjes is er een ruim aanbod. De drankjes worden op een leuke manier gepresenteerd, daar let ik dan ook altijd weer op! Wist je trouwens dat Fika 'koffie pauze' betekent in het Zweeds? 

Maar waarom toch Scandinavisch? Ongeveer een jaar of 10 geleden ging Carlijn, de eigenaresse van Fika, naar Kopenhagen. Ze vond de stad en de stijlvolle en aardige mensen helemaal geweldig. Sindsdien heeft ze ook een bezoekje gebracht aan Oslo en Stockholm. In de Scandinavische landen vind je veel leuke en hippe koffie- en lunchbars en daarnaast ook erg mooie meubels. Niet zo gek dus dat Fika is geïnspireerd op Scandinavische landen, als je het verhaal van Carlijn hoort.

Fika werkt met verse producten en dat proef je gelijk! De smaak van pure ingrediënten maken een gerecht gewoon af! Het Smörrebröd is lekker luchtig van binnen met een knapperige korst. Beter kun je je brood niet krijgen. Bij Fika wordt er goed rekening gehouden met allergieën, zodat je zelfs met een allergie toch kunt genieten van al het lekkers dat je bij Fika kunt proeven en of je naar vegetarisch bent of van vlees houdt, voor ieder wat wils!

Het interieur van Fika ziet er ook heel sfeervol, knus en gezellig uit. Je hebt echt het idee dat je in een woonkamer aan het eten bent. Het geeft je dus echt een thuis gevoel en daar houd ik van! Allemaal verschillende tafeltjes, een fitrine met gebakjes en een bankje, wat wil je nog meer in je favoriete hotspot?

Taste

Wij gingen voor een lunch. Heb je weinig trek dan kies je een Smörrebröd, heb je best wel wat trek dan kies je er toch gewoon voor twee en als je wel heel veel trek hebt kun je natuurlijk ook nog voor een derde gaan! Jij kiest het aantal sneeën Smörrebröd  dat je wilt met jou favoriete beleg! Het brood is lekker luchtig van binnen met een knapperige korst! Met meer dan 10 verschillende soorten beleg combinaties zit er altijd wel wat tussen voor iedereen. Het was wel heel erg moeilijk kiezen, want bijna alles wat er op de kaart stond leek mij heerlijk! 

Uiteindelijk ging ik voor de rosbief met truffelmayonaise en grana padano en daarnaast nam ik de gerookte Noorse zalm met komkommer en kappertjes. Daarnaast worden alle broodjes met wat sla belegd! Ideaal zo krijg je gelijk weer wat groentes binnen en het maak het gerecht natuurlijk lekker kleurrijk, zodat het er nog lekkerder uit ziet! Manon ging voor kastanje champignon met truffelolie, rucola en oude kaas en een broodje Oosterse kip met taugé, sesamzaad en gebakken uitjes! Je hebt namelijk de keus uit warme of koude toppings! Fika legt de zomer op je bord met hun kleurrijke gerechten en met de warme gerechten krijg je gelijk een knus herfst gevoel! 

Ik heb heerlijk gegeten en ik kom zeker nog eens terug om alle andere gerechtjes te proeven, want er zijn nog zoveel broodjes die ik graag proberen, maar de eerst volgende keer ga ik eerst voor een gebakje! 

Fika 

Van Broeckhuysenstraat 5
6511 PE Nijmegen
Tel: 024 2060159
info@fika-nijmegen.nl