Filodeegpizza met pompoen, zoete aardappel en feta

01-01-2019

Je kunt nooit genoeg pizza recepten op je website hebben! En zo dacht Beau, beter bekend als Keukenmeid ook! Vanaf nu is zij mijn nieuwe gastblogster en deelt ze om de week een lekker recept op de blog. Aangezien ik het momenteel zelf erg druk heb met mijn bedrijf, heb ik niet altijd genoeg tijd om nieuwe recepten te ontwikkelen. Toch wil ik jullie blijven inspireren en wat is het mooi om dit samen met Beau te kunnen gaan doen. Uiteraard deel ik ook gewoon nog lekkere recepten, maar heb ik er nu dus even versterking bij. 

Deze pizza is gemaakt van filodeeg met onder andere pompoen, zoete aardappel en feta. Een makkelijke vegetarische maaltijd. Ben je niet zo dol op feta? Vervang het dan door geitenkaas! 

Ingrediënten

2 personen - vegetarisch

  • filodeeg (ongeveer 8 vellen)
  • 2 zoete aardappels
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 60 gram feta
  • mix van pompoen- en zonnebloempitjes
  • verse peterselie
  • peper
  • scheutje olijfolie extra vierge

Zo maak je de filodeegpizza

  • Gooi alle voorgesneden pompoenblokjes in een ovenschaal en zet ze met wat peper en een scheut olie in de oven op 180 graden. Rooster de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht en een beetje bruin.
  • Ontdooi de vellen filodeeg in ongeveer een half uurtje buiten de vriezer. Beleg een ovenrooster met bakpapier en bekleed het rooster met de vellen filodeeg. Tussen de laagjes bestrijk je de vellen met een heel dun laagje olijfolie. Zo plakken ze beter aan elkaar. 
  • Schil de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 12 minuten zacht. Snijd er daarna dunne plakken van. 
  • Beleg de filodeegpizza met een laagje crème fraîche. Verdeel daarna de plakken zoete aardappel en de blokjes geroosterde pompoen over de plaatpizza. 
  • Top af met  fetakaas en een mix van zonnebloem- en pompoenpitjes. 
  • Bak de plaatpizza in ongeveer 10 tot 12 minuten af, totdat de randjes mooi bruin en krokant zijn. 
  • Verdeel er tot slot verse peterselie over en giet er eventueel een scheutje olijfolie extra vierge overheen.