'Flammkuchen' met chioggia biet

13-12-2018

Heel holland bakt is weer begonnen. Ik vind het altijd ontzettend tof om te kijken, alleen is bakken niet helemaal mijn ding! Toch werden mijn hersenen erg geprikkeld bij het zien van de flammkuchen. Dit wilde ik ook maken! Ik maakte het iets makkelijker door flatbreads te kiezen als bodem. Maar je kunt natuurlijk ook de bodem zelf maken, wat jij het lekkerst vindt! In plaats van een warme flammkuchen maakte ik een koude variant met chioggia biet. Ideaal als snack voor bij de borrel of als voorgerecht! 

2 flammkuchen - 4 personen - vegetarisch 

Ingrediënten 

  • 2 volkoren flatbreads
  • 125 ml crè­me fraî­che light
  • 2 tl honing
  • 3 takjes tijm
  • 4 chioggia bieten
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 handjes rucola 

Voor de dressing

  • 3 el extra vierge olijfolie.
  • 1 el witte wijnazijn.
  • 1/2 el honing 
  • snufje zout en peper 

Zo maak je de flammkuchen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de flatbreads af volgens de verpakking en laat daarna afkoelen op een afkoel rooster. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan of stop ze bij de flatbreads 4-5 minuten in de oven tot ze bruin kleuren. 
  • Meng de crè­me fraî­che met de honing en fijn gesneden tijm en zet apart. Maak vervolgens ook de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen.  Was de chioggia biet en snijd er dunne plakjes van. 
  • Smeer de flatbreads in met het crè­me fraî­che mengsel en verdeel de bieten eroverheen.
  • Top af met fijn gebrokkelde geitenkaas, wat grof gehakte hazelnoten en rucola. 
  • Sprenkel er vervolgens nog wat dressing overheen voor een extra lekkere smaak en je bieten flammkuchen zijn klaar!