Fluffy pancakes

02-04-2018

Eigenlijk moesten dit havermout wafels worden, maar helaas mislukte de wafels. 

Ik had nog heel wat beslag over en toen dacht ik, laat ik er maar pannenkoeken van maken! Het werden enorme dikke pancakes, je weet wel van die American Pancakes. Heerlijk eens wat anders! Met wat kwark en aardbeien maak je ze natuurlijk helemaal compleet, maar je kunt natuurlijk ook voor andere toppings gaan. Aan jou de keus! 

2 personen - 6 pancakes - glutenvrij 

Ingrediënten

  • 120 gram havermout
  • 100 ml (soja)yoghurt
  • 60 ml (soja)melk
  • 2 eieren
  • 2 tl (wijsteen)bakpoeder
  • 1 tl honing
  • snufje kaneel

Topping:

  • 4 el kwark
  • 10 aardbeien

Zo maak je de pancakes

  • Doe de havermout in een keukenmachine en maal het fijn tot je havermeel krijgt.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het in je keukenmachine tot een glad beslag. Het beslag mag een beetje dik blijven! 
  • Verwarm wat olie of boter in de pan en bak 6 pancakes van je beslag, bak beide kanten goudbruin. 
  • Als ze klaar zijn haal je ze uit de pan en doe je je favoriete toppings er overheen! Smullen maar. 

Gemiddelde voedingswaarde 

Per drie pancakes inclusief topping

  • 436 kcal
  • 28 gram eiwitten
  • 50 gram koolhydraten
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram