Focaccia met kalettes en geitenkaas

10-12-2018

Deze focaccia's met Kalettes en geitenkaas zijn makkelijk te maken en leuk voor bij de soep of op de borrelplank. Waarschijnlijk zit je nu met de vraag: 'wat zijn Kalettes?' Dat begrijp ik! Een combinatie van een jonge, knapperige boerenkool gemixt met de hartige smaak van een spruitje, dat zijn kalettes! Serveer met je favoriete dip en genieten maar! Niet zo dol op geitenkaas? Vervang dan de geitenkaas door feta.

Ingrediënten

6 focaccia's - vegetarisch 

  • 350 gram tarwe of spelt bloem
  • 7 gram droge gist
  • 25 ml olijfolie
  • snuf zout
  • 1 tl tijm
  • 100 gram Kalettes
  • 6 schijfjes geitenkaas

Zo maak je de focaccia's  

  • Zeef de bloem samen met het zout boven een mengkom. Snijd de tijm fijn en meng deze door de bloem heen.
  • Meng vervolgens het gist met 150 ml warm (maar niet kokend) water.
  • Maak een kuiltje in het deeg en giet het gist mengsel en de olijfolie er in. Meng het eerst met een lepel door elkaar en kneed vervolgens met je handen verder. Kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Pak een beslagkom en bestuif de binnenkant met wat bloem. Doe het deeg er in en dek vervolgens af met een vochtige theedoek.
  • Laat het deeg ongeveer 45 minuten reizen op een warme plek zodat de hoeveelheid verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in zes kleine bolletjes en duw de bolletjes met je handen plat. Maak met je vingertoppen wat kuiltjes in het deeg.
  • Snijd de Kalettes fijn en brokkel de geitenkaas. Verdeel over de focaccia's en besprenkel met wat olijfolie.
  • Bak ze vervolgens ± 25 minuten in de oven goudbruin. 
  • Serveer met een dip naar keuze.