Foodie Feest - Romige pompoensoep met kokos

19-11-2018

Hallo iedereen! Ik ben Jessica van Foodie Feest, en vandaag deel ik mijn favoriete recept met jullie. Toen Lisa mij om mijn favoriete recept vroeg moest ik even nadenken. Het leek me namelijk leuk om voor een makkelijk en gezond recept te gaan; en ik kwam al snel uit op pompoensoep! Dit receptje voor pompoensoep met kokos heb ik al minstens 20 keer gemaakt en gaat echt nooit vervelen. Het is een enorm gezond soepje, maar door de romige textuur voelt het echt als comfort food. Heerlijk om lekker van te genieten op een sombere dag! Enjoy! 

2 personen - vegetarisch/veganistisch mogelijk - lactosevrij 

Ingredi├źnten 

  • 400 gram pompoen in stukjes (voorgesneden uit de supermarkt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje (vega optie: een tuinkruiden bouillonblokje)
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Zo maak je de pompoensoep:

Eenvoudiger dan deze soep wordt het bijna niet!

  • Doe de kokosmelk, het water en de pompoenstukjes in een pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze toe, samen met de uitgeperste teen knoflook.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna wat lager. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
  • Haal de soep van het vuur en laat hem iets afkoelen. Giet alles in de blender, en blend de soep in een aantal seconden tot een romig geheel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Foodie Feest

Wil je vaker de recepten van Jessica voorbij zien komen? Volg haar dan ook op Instagram of neem een kijkje op haar website waar ze de lekkerste gerechten deelt! 

"Ik ben vooral dol op taarten, koekjes en brownies, maar ook op gekke sausjes en smeersels. Op mijn blog vind je dan ook veel variatie: van groentespreads tot roze koeken. De Italiaanse keuken zal altijd mijn favoriet blijven en ik ben dan ook dol op pasta's in alle soorten en maten. Een zelfgemaakte pesto erbij en smullen maar!"