Frambozen crumble

11-04-2018

Wil je feestelijk snacken, maar toch gezond? Dat is geen probleem. Stephanie maakte deze heerlijke frambozen crumbles. 

Ideaal als vervanger van taart en je kan er zelfs mee ontbijten als je dat zou willen. Wat heb jij te vieren? Of wil je jezelf gewoon lekker verwennen! Dat kan natuurlijk ook. Ben je niet zo dol op frambozen? Vervang ze dan door kersen of aardbeien. Want die combinaties zijn ook erg lekker met chocolade en kokos. 

Ingrediënten

  • 240 gr bevroren frambozen
  • 100 gr havermout
  • 50 gr kokosmeel
  • 25 gr zonnebloemolie
  • 1 el ongezoete cacaopoeder
  • 1 el honing

Hoe maak je ze?

  • Verdeel de frambozen over 4 kleine ovenbestendige schoteltjes, of doe ze in een grote ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout met het kokosmeel en de cacaopoeder.
  • Smelt de kokosolie en voeg samen met de honing onder de droge ingrediënten.
  • Strooi de "crumble" over de frambozen.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Even krokant laten worden nadien, en smullen maar!

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 266 kcal
  • 8 gram eiwitten
  • 30 gram koolhydraten
  • 14 gram vezels
  • 10 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram