Fresca

27-10-2017

Onderhand heb ik al veel hotspots in Nijmegen bezocht, maar elke keer weer wordt ik weer verrast als ik een nieuwe hotspot binnen stap en denk ik, welke toffe hotspots heb ik nog niet gehad? Dit keer was ik te gast bij Fresca

Fresca is een hotspot gelegen aan de van Broeckhuysenstraat 16 in Nijmegen uiteraard. Een gezellige hotspot met een groot terras, waar je lekker kunt genieten als het zonnetje er is. Schijnt de zon niet? Dan ga je toch gewoon fijn binnen zitten, zeker weten dat je je er gelijk thuis voelt! Met twee grote vitrines kun je gelijk al een deel van de menukaart zien. I love it! Ja dat mag elke hotspot van mij wel hebben! Ik vind de smaak altijd erg belangrijk van een gerecht, maar daarnaast kijk ik ook altijd even of iets er aantrekkelijk uitziet. Vaak kijk ik ook altijd eerst even rond op Instagram, om te zien wat voor lekkers ze allemaal hebben! 

Zelf was ik er nog niet eerder geweest, maar al wel regelmatig langs gelopen en stiekem naar binnen gekeken. Op mijn hotspot lijstje had ik hem al genoteerd, dus de hoogste tijd om er eens naar binnen te stappen!

Interieur 

Zoals ik al eerder zei heeft Fresca een groot terras wat ideaal is voor wanneer het zonnetje doorkomt! Maar schijnt de zon eventjes niet, dan is het ook zeker niet mis om fijn binnen te zitten met wat lekkers! Het interieur ziet er gezellig en sfeervol uit. De twee grote vitrines spraken me gelijk aan. Daarnaast beschikt Fresca ook nog eens over een kelder, waar je rustig kunt studeren / werken! Ideaal dus voor mij als student en daar ga ik dan ook zeker gebruik van maken, met wat lekkers erbij natuurlijk!

De menukaart

Een uitgebreide menukaart. De ene houdt ervan en voor de ander is het te veel keus! Ik houd ervan, maar vind het stiekem toch ook wel moeilijk kiezen. Zo veel lekkers, dat je zeker een keer terug moet komen! Op de kaart vind je dus veel verschillende dingen, zoals ontbijtjes, sandwiches, salades, taartjes, warme gerechten, drankjes en een speciaal menu voor kinderen! Wil je van alles wat proberen? Ga dan eens voor de high tea. 

Mijn favoriete drankje op moment is: cappuccino met havermelk, dus die moest ik hier gewoon ook proberen! Daarna nam ik een sushi bowl, want degene die mij echt kennen weten dat ik dol ben op sushi. In de sushi bowl zat onder andere zalm, zeewier, komkommer, wortel en gember! De keus was voor mij dus snel gemaakt, ook al zat ik toch een beetje te twijfelen, want een broodje met hummus en gegrilde groente is op moment ook favoriet bij mij! 

Josine ging wel voor het broodje met hummus, gegrilde groente, geitenkaas en een vleugje balsamico en nam daarbij een verse jus met wortel en gember! Daarna was het tijd voor een proeverij van taartjes ook wel 'lastig hè' genoemd, want wie kan er nou wel kiezen uit zoveel soorten taart? Ik houd ervan dus was benieuwd wat voor lekkers ze allemaal te proeven hadden. We kregen bananenbrood, vegan lemoncake, arretjescake, coffee & walnut slice en een stukje brownie! Mijn favoriet was als gewoonlijk het bananenbrood. Ja als je me voor een ding wakker kunt maken is het bananenbrood wel en deze was echt heerlijk! De overige gebakjes smaakte trouwens ook goed, alleen een beetje zoet als je weinig suiker gewend bent! Maar de smaak was top en de taartjes smaakte lekker vers! 

Ik ga zeker nog eens terug om de broodjes te proberen, hier ben ik nog erg benieuwd naar! En de lekkere taartje wil ik natuurlijk allemaal nog een keer proberen! Zeker de moeite waard om eens naar binnen te gaan als je het mij vraagt. Wanneer ga jij?


Fresca 

van Broeckhuysenstraat 16
6511 PH Nijmegen
tel: 024-3240278