Frisse salade met zoete aardappel en kip

18-04-2018

Het is weer eens tijd voor een recept van mijn gastblogger Freya. Ze maakte deze frisse salade met onder andere zoete aardappel en kip. 

Ideaal voor het warme weer, want wat is er nou beter dan een salade als het warm is? Ik ben dol op salades en ook deze ga ik snel eens maken. Het is ook erg lekker om er wat mango aan toe te voegen om het nog meer een zomerse twist te geven. 

1 persoon - gemiddeld - lactose,- en glutenvrij

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 1 zoete aardappel
  • 40 gram gemengde sla
  • 1 lente ui
  • handje kerstomaten
  • 1/4 komkommer in stukjes
  • 2 el granaatappel pitjes
  • 30 gram feta
  • olijfolie
  • tandoori kruiden (zonder zout)
  • paprika poeder en wat peper

Zo maak je de salade

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de zoete aardappel in tweeën maar tot de aardappel net niet in twee helften is (dus niet helemaal doormidden snijden)!
  • Bestrooi de zoete aardappel met stukjes lente ui, kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Plaats de zoete aardappel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot dat hij gaar is.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid goed af met de tandoori kruiden. Bak de stukjes in een pan op een middelmatig vuurtje.
  • Snijd intussen je groentjes (komkommer, tomaatjes, lente ui) en doe deze samen in een kom met een beetje olijfolie. Snij de granaatappel in 2 en haal de pitjes en voorzichtig uit. Je kan de pitjes ook al apart verpakt kopen (bij Albert Heijn bijvoorbeeld). Doe ook deze in de kom met je salade.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven.
  • Dresseer je bord met je salade, de zoete aardappel, de stukjes kipfilet en werk af met overige granaatappelpitjes, blokjes feta en peper en zout.
  • Smakelijk! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 429 kcal
  • 28 gram eiwitten
  • 47 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram