Frittata met zoete aardappel

26-05-2020

Heb jij ooit al eens een frittata gemaakt? Het is eigenlijk een flink gevulde omelet die je in de oven bereidt. Oorspronkelijk werd het gemaakt met restjes eten van de voorgaande dagen. Eieren zijn onmisbaar in een frittata en aardappels kunnen eigenlijk ook niet ontbreken. Vandaag de dag wordt een frittata in vele variaties gegeten.

Deze frittata is gemaakt met onder andere broccoli, zoete aardappel en (vegetarische) kip waardoor het een volwaardige maaltijd is. Een combinatie van eiwitten, vetten, voldoende vezels en complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent.

Een perfect gerecht om te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt en toch voedzaam wilt eten. Ook koud is hij erg lekker, waardoor het een zeer geschikte lunch is (om mee te nemen).

Ingrediënten

2 personen

  •  250 gram zoete aardappel blokjes
  • 100 gram (vegetarische) kipstukjes
  • 400 gram broccoli roosjes
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 rode ui
  •  1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • Snuf peper en eventueel zout

Zo maak je de frittata met zoete aardappel

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de rode ui in ringen en pers de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en breng een pan met ruim water aan de kook.

  • Kook de zoete aardappel 6-7 minuten en voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe. Giet af en laat uitstomen.

  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en rode ui aan. Bak de vegetarische kipstukjes 5-6 minuten en breng op smaak met de kerriepoeder.

  • Klop de eieren met de hüttenkäse los in een kom. Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout.

  • Verdeel de kip, zoete aardappel, broccoli en rode ui over een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel eroverheen.

  • Bak de frittata in ±20 minuten goudbruin en gaar.

Heb jij deze frittata ook gemaakt? Deel dan je creatie op Instagram en vergeet @foodlies.nl niet te taggen.